Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για τους… φοιτητές στο ΚΤΕΛ Κοζάνης

By on 21/06/2009

Οι εκπτώσεις δεν ισχύουν για τους… φοιτητές στο ΚΤΕΛ Κοζάνης


ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣΠέρα από τα προβλήματα παιδείας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες φοιτητές, έρχονται να προστεθούν και δείγματα αισχροκέρδειας από διάφορα ΚΤΕΛ όσον αφορά στα φοιτητικά εισιτήρια.

Ένας από αυτούς τους φοιτητές μας κατήγγειλε το ΚΤΕΛ Κοζάνης.

Διαβάζοντας τις διάφορες καταγγελίες των αναγνωστών περί αισχροκέρδειας θα ήθελα κ εγώ να παραθέσω τη δική μου. Κατάγομαι από την ΠτολεμαÀδα και είμαι φοιτητής στην πόλη της Θεσσαλονίκης .Όπως είναι λογικό χρησιμοποιώ αρκετά συχνά τη γραμμή ΠτολεμαÀδα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, του ΚΤΕΛ Νομού Κοζάνης. Η τιμή του απλού εισιτηρίου είναι 10,50 ενώ εγώ σαν κάτοχος του φοιτητικού πάσο έχω το -προνόμιο- να πληρώνω λιγότερο, δηλαδή 9,40. Δηλαδή η έκπτωση που γίνεται στους φοιτητές είναι 90 ολόκληρα λεπτά του ευρώ.

Το παράξενο είναι το ότι πάνω στο φοιτητικό εισιτήριο αναγράφεται η τιμή του (9,40) και ο χαρακτηρισμός «Έκπτωση 25 %» και αναφέρεται στην έκπτωση 25% επί της τιμής του κανονικού εισιτηρίου. Τα λίγα μαθηματικά που γνωρίζω μου επιτρέπουν να υπολογίσω ότι η έκπτωση 25% στα 10,50 θα διαμόρφωνε την τιμή του φοιτητικού στα 7,85 και όχι στα 9,40 όπως αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.