Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου (18 – 19 Αυγούστου 2007) στην περιοχή μας

By on 18/08/2007

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου


Φεστιβάλ “Γιορτές των νερών” στην Αιανή

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στο Πλατανόδασος Ρυμνίου του Δήμου Αιανής στο Νομό Κοζάνης, το τριήμερο φεστιβάλ με την επωνυμία «Γιορτές των νερών», το οποίο διοργανώνει για 4 συνεχή χρονιά η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης-Τουρισμού -Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Αιανής. Σήμερα Σάββατο στην σκηνή θα ανέβουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κούτρας και Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα με τίτλο «Υπέροχα μονάχοι με τον Σταυρό του Νότου». Την Κυριακή τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα εμφανιστεί ο Μάκης Σεβίλογλου με το μουσικό σχήμα «bad habits». Οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ενώ για την συναυλία την σημερινή η είσοδος θα είναι 10 ευρώ, για την οποία ισχύουν εργατικά εισιτήρια.

5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, στο Δήμο Γόργιανης Γρεβενών. 17-19 Αυγούστου

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή η 5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, που πραγματοποιούν οι μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών στη Γέφυρα Σπανού στο Δήμο Γόργιανης Γρεβενών. Στη διάρκεια των τριών ημερών της γιορτής, στους επισκέπτες προσφέρονται μανιταρόπιτες και μανιταρόσουπα και στο χώρο της εκδήλωσης, λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, έκθεση προϊόντων με βάση το μανιτάρι και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, ενώ υπάρχουν πολλές εικαστικές δημιουργίες με θέμα το μανιτάρι και ειδικός χώρος ενημέρωσης για το μανιτάρι και τις ιδιότητες του. Επίσης λαμβάνουν χώρα αθλητικές δραστηριότητες, ενώ λειτουργούν παράλληλα ταβέρνα και καφενείο και το βράδυ εμφανίζονται μουσικά συγκροτήματα. Για πρώτη φορά φέτος, όπως τόνισε, στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο συγγραφέας βιβλίων για μανιτάρια και συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, θα λειτουργήσει και εργαστήριο μυκητολογίας. Η Δράση της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού, χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της υπαίθρου 2000-2006», και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο προσανατολισμού και εγγυήσεων-Τμήμα Προσανατολισμού.

Λασσάνεια η «Παρέα του Τσιτσάνη» και ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος στην Κοζάνη (Σάββατο 18 Αυγούστου)

Η μουσική «Παρέα του Τσιτσάνη» θα εμφανιστεί σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου στο χώρο του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στον Άγιο Δημήτριο στην Κοζάνη στις 9 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος. Το συγκρότημα η «Παρέα του Τσιτσάνη» που αποτελείται από τους μουσικούς Νίκο Στρουθόπουλο, την Δώρα Στρουθοπούλου και τον Νίκο Ζυγούρα, θα παρουσιάσει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Η διοργάνωση της βραδιάς που εντάσσεται στα «Λασσάνεια» ανήκει στην ΔΕΠΑΚ και το περιοδικό «Παρέμβαση».

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Βελβεντού- Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Βελβεντού σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ, η χορωδία του ΜΟΒ θα εμφανιστεί στο Καταφύγι. Αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ, θα δοθεί η παράσταση «ο καραγκιόζης και ο κουμπάρος», στο Θέατρο του Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο Βελβεντού, ενώ στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία «Πλάτανος» επίσης στο Βελβεντό θα εμφανιστεί το λαϊκό συγκρότημα του Γιώργου Κουτρότσιου.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Νεάπολης.

Συναυλία έντεχνης -ροκ ελληνικής και ξένης μουσικής, με τον Μανώλη Χατζημανώλη, την Μαρία Φωτίου τον Γιάννη Λεκόπουλο και τον συνθέτη Νίκο Πιτλόγλου, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Νεάπολης με την συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου. Η συναυλία που εντάσσεται στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Νεάπολης θα δοθεί στο υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Εκδηλώσεις στο Δήμο Τσοτυλίου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τσοτυλίου με την επωνυμία «Καλοκαίρι 2007». Αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου ο πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν βραδιά αστρονομίας στο Ροδοχώρι. Εν τω μεταξύ την Κυριακή 19 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Παναγίας στο Ζάλτσι από τον πολιτιστικό Σύλλογο Αυγερινού.

«Καμβουνιώτικα 2007»

Με Δημοτική βραδιά στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μικροβάλτου, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καμβουνιώτικα 2007» στο Δήμο Καμβουνίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ.

Έκθεση φωτογραφίας «Σιατιστινές χαρές» στο Δήμο Σιάτιστας

Έως και αύριο 19 Αυγούστου θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Σιατιστινές χαρές», την οποία διοργανώνει ο Δήμος Σιάτιστας για το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων. Η έκθεση όπου παρουσιάζονται φωτογραφίες Σιατιστινών νεονύμφων από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα, λειτουργεί στην Αίθουσα «Αναστάσιος Σπύρου» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ.

Εκδηλώσεις στην Εράτυρα

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Εράτυρα του Δήμου Ασκίου. Αύριο Κυριακή 19 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση και βράβευση παραδοσιακών εδεσμάτων, επίσης αναβίωση τοπικών εθίμων και στην συνέχεια γλέντι με την ορχήστρα της «Άννα – Ντίνα».

πηγή : ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: