Ξεκινά το Αποκριάτικο Γλέντι

By on 07/02/2007

Ξεκινά το Αποκριάτικο Γλέντι


Μπορεί ο καιρός να προσπαθεί να δείξει τα… δόντια του, έστω και καθυστερημένα, αλλά αυτό ουδόλως πτοεί τους Κοζανίτες που ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη φετινή Αποκριά, η οποία ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Ο γιορτινός διάκοσμος έχει ήδη ολοκληρωθεί, οι χώροι των φανών ετοιμάστηκαν, η κεντρική πλατεία είναι επίσης έτοιμη να δεχτεί το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων και όλα δείχνουν πως είναι στη θέση τους για να αρχίσει το γλέντι που θα διαρκέσει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, στις 19 Φεβρουαρίου.

Οι φετινές αποκριές διαθέτουν και πάλι τα γνωστά χαρακτηριστικά των τελευταίων ετών που ουσιαστικά τις έχουν απογειώσει και εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή των ντόπιων κατάφεραν να προσελκύουν και πάρα πολλούς επισκέπτες από γειτονικά ή πιο μακρινά μέρη. Στη διοργάνωσή τους, της οποίας τη γενική ευθύνη έχει η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης, συμμετέχουν οι Φανοί, πάρα πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και ομάδες πολιτών που κάθε χρόνο αυξάνονται και πληθύνονται.

Το εναρκτήριο… λάκτισμα θα δοθεί το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στην κεντρική πλατεία για να ξεχυθεί στη συνέχεια σε κάθε γειτονιά της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αλλά και στους κεντρικούς πεζόδρομους, όπου το γλέντι κρατάει συνήθως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η… εξαγωγή του εθίμου του Φανού θα συνεχιστεί και φέτος καθώς έχει προγραμματιστεί να ανάψουν Φανοί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Φιλοθέης, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Πηγή : Εφημερίδα Κοζάνη

One Comment

  1. 659.open20h

    07/02/2007 at 13:30

    απο σήμερα τέρμα ο ύπνος
    φάτι πχιέτι κι ότ´ αρπάξ´ ο ποπός σας

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: