EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ AYTA ;Δημοτικό Σχολείο Αιανής.

By on 13/12/2005

Ποτέ άλλοτε η κοινωνία της Αιανής δεν ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ. Ποτέ άλλοτε δεν έφτασε τόσο πολύ στα άκρα.

Η εκκλησιαστική επιτροπή οδήγησε την κοινωνία της Αιανής σε απόγνωση και τέλμα. Μη δυνάμενη να δώσει εδώ και χρόνια λύση στο ζήτημα της εκκλησίας, έχει εγκλωβιστεί στα όσα προτείνει ο παπάς κι ο Δήμαρχος.

Εκκλησία είχαμε, την έκαψαν κι από πάνω θέλουν και επιμένουν να την γκρεμίσουν. Μένουν ατιμώρητοι οι εμπρηστές και επαίρονται και καμαρώνουν οι ηθικοί αυτουργοί.

Αν και παρήλθε τόσος χρόνος, γιατί η Εκκλησιαστική Επιτροπή δεν

κατήγγειλε το γεγονός της πυρπόλησης του ναού, στις δικαστικές αρχές , καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων, ως οι μοναδικοί νόμιμοι εκπρόσωποι για αυτήν την ενέργεια ;

´Ισως γιατί δεν θέλουν να κτίσουν εκκλησιά, αλλά και ίσως γιατί παραπλανούν και προκαλούν το λαό της Αιανής με την ανικανότητά τους.

Οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες των Αιανιωτών, για να συντηρήσουν τα εξωκκλήσια, είναι παράδειγμα προς μίμηση από την εκκλησιαστική επιτροπή.

Ποιά είναι η μέχρι τώρα συμβολή και συμμετοχή της εκκλησιαστικής επιτροπής στο έργο της επισκευής , συντήρησης και ανάδειξης των εκκλησιών; Τι απέγιναν τα έσοδα από τις λαχειοφόρους αγορές , που πραγματοποιήθηκαν για τη συντήρηση του Αγίου Γεωργίου, μετά το σεισμό του 1995; Θα μάθει ποτέ η κοινωνία της Αιανής, που διατέθηκαν τα παραπάνω έσοδα;

Η εκκλησία μας είναι το φως και η αλήθεια, και οι λειτουργοί της θα πρέπει να συμβάλουν να λάμψει επί τέλους η αλήθεια. Δεν αναζητούν συνενόχους. Οι κρίνοντες είναι και κρινόμενοι.

Γιατί ο λαλίστατος Δήμαρχος δεν ζήτησε έστω και μια φορά την τιμωρία των εμπρηστών;

Ο Δήμαρχος φεύγοντας αύριο για την Κοπεγχάγη, αφήνει πίσω του σε αναζοπύρωση το θέμα της εκκλησίας. Φροντίζει να σιγοκαίει η φωτιά

εδώ και τρία χρόνια, επειδή έτσι τον συμφέρει, αλλά και επειδή κοροϊδεύει τους Αιανιώτες, με την ανευθυνότητά του.

Γνωρίζει, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αναρμόδιο, να πάρει απόφαση πάνω στο θέμα που έχει γραμμένο στην ημερήσια διάταξη στις 12/12/05, κι όμως επιμένει, να έχει χωρισμένους τους κατοίκους της Αιανής.

Τα θέματα αυτά, τονίσαμε εδώ και πολλά χρόνια, πρέπει να έχουν τη συναίνεση όλων των κατοίκων.

Φάσκει και αντιφάσκει ο Δήμαρχος. Προεκλογικά τάζει, πως θα λύσει το ζήτημα της ανέγερσης της εκκλησίας. Μετεκλογικά, δηλώνει πως πρέπει να γκρεμίσουμε τον Αϊ Γιώργη. Στην αντιπολίτευση όταν ήταν, ψήφιζε, να διατηρηθεί ο Αϊ Γιώργης. Πού το πάει και τί επιτέλους θέλει, να μας πεί;

Γνωρίζει, ότι η μόνη αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση νέας εκκλησίας, αλλά δεν το πράττει. Δεν καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να υποδείξουν που μπορεί να κτιστεί η νέα εκκλησία, παρά επιμένει ότι άλλοι μπαίνουν εμπόδιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους. Επομένως κάθε πράξη του, κρίνεται από τους πολίτες κι απορρίπτεται μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, αν είναι αυθαίρετη.

Γνωρίζει, ότι το σχετικό οικόπεδο, που θέλει ο παπάς να κτίσει την εκκλησία δεν παραχωρείται, αλλά επιμένει να κρύβει την αλήθεια.

Γνωρίζει ότι το σχετικό οικόπεδο του σχολείου, μεταβιβάστηκε με την διαπιστωτική πράξη του Νομάρχη Κοζάνης 629/11-5-2004 στον Δήμο και μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Κοζάνης, αλλά φορτώνει σε συγκεκριμένα πρόσωπα το βάρος της μη παραχώρησης.

Αφού γνωρίζει, ότι η υπηρεσία της Πολεοδομίας, μέσα από την πολεοδομική μελέτη, χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, ως χώρο πρασίνου και ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, εντούτοις παραπλανά του Δημότες, λέγοντας στον καθένα ότι του αρέσει. Το ψέμα του και η υποκρισία δεν έχουν όρια.

Ο λαός τον ψήφισε να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί νέα.

Παραπλανεί το Δημοτικό Συμβούλιο κι όλους του Αιανιώτες, όταν στην απόφαση 100/2004, ενώ προτείνει να διατηρηθεί ο ναός του Αϊ Γιώργη και να παραχωρηθεί το οικόπεδο για ανέγερση της νέας εκκλησιάς, στην απόφαση τελικά γράφεται επιμελώς, ότι μόνον παραχωρούμε το σχετικό οικόπεδο, επανερχόμενος, σήμερα στην κατεδάφιση του Αϊ Γιώργη.

Ναι στην τιμωρία των εμπρηστών !

Ναι στην αναστήλωση του Αϊ Γιώργη !

Ναι στην κατασκευή νέας Εκκλησίας !

Φίλοι Αιανή, 11-12-2005

Διατήρησης του Αϊ Γιώργη

One Comment

 1. 709.lias

  12/12/2005 at 15:13

  ¿χ! ώ, ώχ, ώχ…

  Και πόσα άλλα συμφέροντα παίζονται….

  Οικόπεδα, ενορίες, εργολάβοι….

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ είπε ότι για να τελειώσει η εκκλησία χρειάστηκαν δεκάδες χρόνων. Τώρα για να γίνουν δύο εκκλησίες, πόσα χρόνια θα χρειαστούν;

  Φίλοι της Αιανής.
  Καλά ξεμπερδέματα και προ πάντων

  ΟΧΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: