Κλειστά την Τρίτη τα ΚΕΠ

By on 28/01/2006

ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ Κ.Ε.Π.

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με απόφαση των σωματείων των Συμβασιούχων στα ΚΕΠ, με αίτημα την άμεση τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στα ΚΕΠ.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι παρά τις επανειλημμένα καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, ότι θα προχωρήσει άμεσα στην τακτοποίηση όλων των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., σε άμεση συνεννόηση και συνεργασία με τους εκπροσώπους τους, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τραγική πραγματικότητα. Η ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. επιλέγει να απολύσει 1074 υπαλλήλους των Κ.Ε.Π., μειώνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας, κίνηση που οδηγεί στον αποκλεισμό του ανωτέρω αριθμού εργαζομένων και οδηγεί όλους εμάς με μαθηματική ακρίβεια σε αλληλοσπαραγμό.

Ειδκότερα τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης αφορούν στα κάτωθι:
-Άμεση τροποποίηση των Κ.Υ.Α. και ο συνολικός αριθμός των συσταθεισών θέσεων να φτάνει στον αριθμό των 3026 θέσεων, στο 5% για την κατηγορία των προστατευομένων από το ν. 2543 ειδικών κατηγοριών.
– Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων να καλύψει και τον τελευταίο εργαζόμενο σε Κ.Ε.Π.
Οι εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και συσπείρωση με σκοπό την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τέλος τα σωματεία των εργαζομένων στα ΚΕΠ παρακαλούν το κοινό να μην προσέλθει την ημέρα της απεργίας στα Κ.Ε.Π. για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του.

www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: