Ελεύθερος Τύπος: Τέλος Εποχής

By on 22/06/2009

Ελεύθερος Τύπος: Τέλος Εποχής


Δυστυχώς είναι πλέον γεγονός. Ένα μεγάλο και κατά τεκμήριο ισχυρό οικονομικά Συγκρότημα Τύπου, ιδιοκτησίας του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, κλείνει υπό το βάρος των εκδοτικών αδιεξόδων και των οικονομικών ανοιγμάτων, εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και ομιχλώδους προσανατολισμού της εφημερίδας.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας άρχισε η τελευταία εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού CITY. Ο διευθυντής του σταθμού, Γιάννης Προβής, αλλά και ο διευθυντής Προγράμματος, Φοίβος Καρζής, αντί δελτίου ειδήσεων μίλησαν στα ερτζιανά αναφέροντας το χαρακτηριστικό “όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος””. Αύριο Τρίτη θα εκδοθεί το τελευταίο συλλεκτικό τεύχος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Η ιδιοκτησία του Ομίλου ανακοίνωσε πως θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις (αποζημιώσεις, μισθούς, επιδόματα) προς τους εργαζομένους καθώς η επιχείρηση οδηγείται σε εκκαθάριση.

Η είδηση δεν έπεσε σαν βόμβα. Ήδη εδώ και μήνες είχαν γίνει αντιληπτές οι κινήσεις του ζεύγους Αγγελόπουλου προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορούσε την συγκρότηση μετώπου με στρατηγικούς μετόχους. Η δεύτερη αφορούσε την πώληση του Ομίλου σε άλλο εκδοτικό Συγκρότημα ή ιδιώτη. Οι κινήσεις αυτές δεν κατάφεραν να φθάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα, προφανώς λόγω τελικού οικονομικού τιμήματος.

πηγή: zougla.gr

One Comment

  1. 5488.αμπελουργός

    22/06/2009 at 20:02

    Η οικογένεια Αγγ/λοι είπε πως θα αποζημιωθούν και οι 450 εργαζόμενοι στις 2-3 Α. Ε. τους !!! Μετά οι άνθρωποι…. τί ;;;; 🙁 Λυπηρό γεγονός.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: