Για βαλλιστική εξέταση εστάλησαν τα όπλα που βρέθηκαν στην Διποταμία Καστοριάς

By on 05/09/2010

Για βαλλιστική εξέταση εστάλησαν τα όπλα που βρέθηκαν στην Διποταμία ΚαστοριάςΌλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προχθές το μεσημέρι (Παρασκευή) ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Ηλίας Στεφανής, αναφερόμενος στην ανεύρεση και κατάσχεση πολεμικού υλικού στην περιοχή της Διποταμίας του Δήμου Ακριτών Καστοριάς.

Ανέφερε ακόμη ότι τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το πολεμικό υλικό βρήκαν τυχαία θαμμένο κάτω από πέτρες και συσκευσμένο στις 3 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, σε ορεινή περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Διποταμίας του Δήμου Ακριτών.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου MANNLICHER, τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, δεκατέσσερις χειροβομβίδες, αγνώστου προελεύσεως, δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, δεκαοχτώ χιλιάδες τετρακόσια δεκαπέντε φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμ. Το ανευρεθέν πολεμικό υλικό κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, η οποία ενεργεί και την προανάκριση για την ανεύρεση των αγνώστων δραστών και του τόπου προορισμού του.

πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: