Απαγόρευση χρήσης κινητών στα σχολεία

By on 08/12/2006

Εκτός σχολείων τα κινητά τηλέφωνα


Υπεγράφη την Πέμπτη από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου η εγκύκλιος με την οποία απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στους σχολικούς χώρους.
Η εγκύκλιος στάλθηκε ήδη προς όλες τις Διευθύνσεις και Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Γραφεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για άμεση εφαρμογή.

Η εγκύκλιος αναφέρει: «Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής επιτραπεί να έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του».
Για τους παραβάτες προβλέπεται παιδαγωγικός έλεγχος και σχολικές κυρώσεις, που για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου φθάνουν στην πενθήμερη αποβολή.

Επίσης, σημειώνεται: «Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α')».

Πηγή : news.in.gr

4 Comments

 1. 236.zante

  08/12/2006 at 18:23

  Επειδή μάλλον το αφαιρέσατε, το παραθέτω:

  από τον manu

  "…και είμαστε στον 21ο αιώνα και ασχολούμαστε με το internet και τα πολυμέσα και κατακλυζόμαστε από άπειρες πληροφορίες και …απαγορεύονται τα κινητα στα σχολεία.Για χίλιους δύο (κάποιοι απ’αυτούς σωστοί) λόγους.Στ’αρχίδια μου κι αν είναι σωστοί κι αν δεν είναι.Τι σημαίνει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;Είμαστε σοβαροί;

  Ένα πράγμα(τεχνολογικό ή μη) έχει κάποια χρήση.Αυτό είναι προυπόθεση για να χρησιμοποιήσεις κάτι.Να ξέρεις τι κάνει.

  Αλλά ποιός απ’αυτούς τους “εξαίρετους”κατά τ’άλλα γονείς ,έμαθε στο παιδί του ποιά είναι η σωστή χρήση του κινητού;Κανένας.Και πολύ απλά γιατί ούτε και οι ΙΔΙΟΙ ήξεραν.

  Απλά τους το φύτρωσαν μια μέρα στο κεφάλι τους,άρα και στη ζωή τους,και αυτοί το αγόρασαν.Και κάπως έτσι άρχισαν όλα…

  …για να φτάσουμε σήμερα απλά το υπουργείο παιδείας να τα βγάλει με μια νομοθετική ρύθμιση.Αντί να βάλει π.χ. πληρώνοντας υπερωρίες τους δασκάλους και καθηγητές να επιμορφώσουν τα πιτσιρίκια και ,γιατί όχι να επιμορφώσουν και τους γονείς,για τα κινητά και γενικά για την τεχνολογία,αυτοί απλά κάνουν “απαγορεύσεις”.

  Όσο γκαβοί όμως και να γίνεται δυστυχώς τα πιτσιρίκια έχουν ξεφύγει,δεν θα τους προλάβετε,όσα απαγορέυω και να βάλετε ,γιατί απλά δεν έχετε καταλάβει

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κυρίες και κύριοι"

 2. 77.mmingos

  09/12/2006 at 10:35

  zante είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα και γυρίσαμε την βάση μια μέρα πίσω. οπότε για αυτό χάθηκε. Μήν νομίζεις οτι σε λογοκρίναμε επίτηδες δηλαδή… 🙂

 3. 236.zante

  10/12/2006 at 09:56

  Ok mike, όλο το κείμενο και τα σχόλια σε αυτό βρίσκονται στο:

  https://www.tsiou.org/manu/?p=81

 4. 659.open20h

  10/12/2006 at 10:06

  Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ
  ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΕΤΑ

  ΦΟΥΡΚΑ ΜΙ ΜΠΟΥΝΤΑΚΙΑ
  ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΑΡΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: