2ο Πανελλήνιο Συνέδριο:«Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη Δόμηση»

By on 30/05/2009

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο:«Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη Δόμηση»


Εκατομμύρια τόνοι ιπτάμενης τέφρας, που παράγονται κάθε χρόνο στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς της ΔΕΗ και σχηματίζουν ολόκληρα βουνά αποθέσεων στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μπορούν να αξιοποιηθούν ως δομικό υλικό, βελτιώνοντας την αντοχή και την ποιότητα του σκυροδέματος που χρησιμοποιείται σε μεγάλα έργα.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα, αξιοποιώντας στην τσιμεντοβιομηχανία μόνο το 10% των 11,5 εκατομμυρίων τόνων που παράγονται κάθε χρόνο στους ΑΗΣ της χώρας.

Το θέμα θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη Δόμηση», που θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας στην Αιανή Κοζάνης.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, διευθύντρια του Εργαστηρίου Δομικών Υλικών και πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής Επιστημονικής Εταιρείας Ερευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών Βιομηχανικών Παραπροϊόντων (ΕΒΙΠΑΡ), κ. Ιωάννα Παπαγιάννη, η αξιοποίηση της τέφρας δεν είναι στις προτεραιότητες της ΔΕΗ που την παράγει, ενώ ο συντηρητισμός σε μέρος του τεχνικού κόσμου μειώνει το ενδιαφέρον για ανάλογες εφαρμογές.

πηγή:Έθνος

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: