Προσοχή: Κατάσχεση-καταστροφή 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων από τα καταστήματα LIDL μολυσμένα με E-coli

By on 24/08/2011

 

LIDLΜετά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ και τη διαπίστωση διακίνησης α) κατεψυγμένων προϊόντων κιμά από βοδινό κρέας (αρ. παρτίδας L91185010 και ημ. λήξης 6-11-2011) και β) κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας (αρ. παρτίδας L1 102 ΒΤ και ημ. λήξης 8-11-2011) στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157 σε συσκευασίες 500 γρ. και σε κλειστή συσκευασία 1000 γρ. με την εμπορική επωνυμία “Marvest” που διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρία “LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.” ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε κατάσχεση ποσότητας 2.481 κιλών των παραπάνω προϊόντων από την Κεντρική Υπηρεσία και…..

τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

 

Μετά από συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών επανεξέτασης των κατασχεθέντων προϊόντων, αποφασίστηκε η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των τροφίμων τα οποία κρίθηκαν οριστικά “Μη ασφαλή – Επιβλαβή για την υγεία”

 

Η καταστροφή θα γίνει σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

 

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των τροφίμων παραμένουν ο πρώτος στόχος του ΕΦΕΤ.

 

Είμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε με επάρκεια στο επιτακτικό και καθολικό αίτημα των πολιτών να αισθάνονται ασφάλεια στη διατροφή τους.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: