Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες: Παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών για α΄κατοικία έως τα τέλη του 2012

By on 18/12/2011
KATOIKIAΠαρατείνεται έως τα τέλη του 2012 η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Η τελευταία προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου και η παράταση ήταν αναγκαία ώστε τα νοικοκυριά που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να μπορούν να βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

 

Πηγή:tanea.gr

 

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι καταναλωτικές οργανώσεις είχαν ζητήσει νωρίτερα εφέτος την τριετή παράταση, δηλαδή έως το 2015.

 

Αυτή είναι η τρίτη απόφαση αναστολής που έχει εκδοθεί και για πρώτη φορά έχει ετήσια και όχι εξάμηνη διάρκεια όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

 

Στην αναστολή, που είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών ανεξαρτήτως ποσού.

 

Η αναστολή αφορά τόσο τους πλειστηριασµούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ όσο και αυτούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε εις βάρος της πρώτης ή της µοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ενώ την αναγκαστική εκτέλεση αποφεύγουν και όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για υπαγωγή στον νόµο (3869/2010) για τη ρύθµιση των οφειλών των υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: