“ΕΟΡΔΑΙΑ 2012”: Εφικτή για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Πτολεμαΐδα

By on 18/05/2012
ΕΟΡΔΑΙΑ 2012Κοντύτερα στην υλοποίηση του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας για τη δημιουργία ενός πολυχώρου στην Πτολεμαΐδα που θα στεγάσει επιχειρηματικές, πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες, φέρνει η δήλωση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στα εγκαίνια της Εμπορικής, Ενεργειακής και Ανθοκομικής έκθεσης “ΕΟΡΔΑΙΑ 2012” που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επισημότητα και παρουσία μεγάλου πλήθους το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Το αίτημα για μόνιμη στέγαση της έκθεσης έθεσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ανοίγοντας την τελετή των εγκαινίων, για να έρθει αμέσως μετά η δέσμευση του περιφερειάρχη:

 

«Η δυνατότητα να υποβληθεί πρόταση και να υπάρξει ένας μόνιμος χώρος για την έκθεση “ΕΟΡΔΑΙΑ” αλλά και για άλλες δραστηριότητες, είναι πολύ εφικτή και το έχουμε συζητήσει και με τους θεσμικούς φορείς, το δήμο Εορδαίας αλλά και με τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας. Η βούλησή μας είναι να συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα, με σαφείς θέσεις και λόγο και με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να προχωρήσουμε πιο καλά σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή».

 

Ο κ. Δακής χαρακτήρισε την έκθεση «μια σημαντική δραστηριότητα του τόπου μας που αναδεικνύει τις δυνατότητες μας και βάζει θεμέλια για μια καλύτερη προοπτική και δυναμική της κοινωνίας μας», ιδιαίτερα που διοργανώνεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας με πολύ δυσκολία στα οικονομικά και συγχάρηκε τον εμπορικό κόσμο «που αγωνίζεται και προσπαθεί μέσε σε αντίξοες συνθήκες όχι μόνο να σταθεί όρθιος αλλά και να συνδράμει στον κοινό αγώνα της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο αύριο για το κοινό καλό μέσα στις εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες».

 

Ανέφερε ότι «η “ΕΟΡΔΑΙΑ 2012” έχει γίνει θεσμός πρέπει να στηρίξουμε» και τόνισε ακόμη ότι «όπως είναι τα δεδομένα ο ιδιωτικός τομέας είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι μπροστάρης και ότι η Περιφέρεια ενεργά στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και έχουμε συμφωνήσει να διατεθούν από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 80 εκ. για τη στήριξη των μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Είτε με την παροχή δανειοδοτήσεων μέσω του ταμείου που θα δημιουργηθεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είτε με τη χρηματοδότηση δράσεων υποδομών, εξοπλισμού και οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα». Τόνισε επίσης ότι η περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας έχει διαθέσει 15 εκ. και άλλα 8 εκ. έχουν διασφαλιστεί από το ανάδοχο σχήμα που έχει αναλάβει το πρόγραμμα Τζέσικα για την περιοχή μας και έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από τους δήμους για την αστική ανάπλαση που είναι στην πρώτη αναγκαιότητα της καθημερινότητας των πολιτών των αστικών κέντρων.

 

Ο πρόεδρος, Εθνικής της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου για τη διοργάνωση της έκθεσης αυτής είναι πολύ συγκινητική σε μια δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τόνισε ότι «τέτοιες ενέργειες αλλάζουν το κλίμα και δεν είναι εγκαίνια μιας έκθεσης αλλά μια γιορτή αισιοδοξίας και προοπτικής που λείπει από όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες». Σημείωσε ότι επισκέπτεται μια περιοχή που προσφέρει το 70% των ενεργειακών πόρων της χώρας μας και δυστυχώς η υπόλοιπη δεν της το ανταποδίδει. Μια περιοχή που παράγει το 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή 3,3 δις ετησίως και που έχει προοπτικές να αναπτυχθεί και άλλο εμπορικά, γεωργικά και με κάθε άλλη δραστηριότητα που υπάρχει στη περιοχή.

 

«Η εμπορική έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε πολλές και σημαντικές δραστηριότητες αναδεικνύοντας τους επαγγελματίες της περιοχής», ανέφερε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνοχή με όλο τον εμπορικό κόσμο να για να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή, κάτι που το χρειάζεται και η οικονομία της περιοχής ακόμα περισσότερο και βέβαια να αποδείξουμε ότι όταν συνεργαζόμαστε και τολμούμε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά». Συγχάρηκε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη και η κίνηση θα εξασφαλίσει και οικονομική άνεση στην περιοχή και θέσεις εργασίας.

 

Τη διοργάνωση της έκθεσης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο χαιρέτισε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης, συγχαίροντας τους διοργανωτές και ευχόμενος καλά αποτελέσματα στους συναδέλφους του. Σημείωσε ότι «η συμμετοχή πολλών συναδέλφων επαγγελματιών, η παρουσία πολλών πολιτών δίνουν μια απάντηση στην αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί. Οι εκθέτες δίνουν το στίγμα ότι ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματική κοινότητα μπορεί και θέλει να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας νέας και βιώσιμης οικονομίας. Μιας οικονομίας η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Έτσι πρέπει να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που θα ευνοεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων για να ζήσουμε όλοι την περιβόητη ανάπτυξη».

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας ευχαρίστησε το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο περιφερειακής ενότητας Κοζάνης και το δήμο Εορδαίας για τη στήριξη της έκθεσης κι επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις της περιοχής, κόντρα στην κρίση δίνουν μαθήματα εξωστρέφειας και δημιουργικότητας, δημιουργώντας νέες σχέσεις εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, δείχνοντας το δρόμο που είναι ο δρόμος της ανάπτυξης. Ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, τον αρχιερατικό επίτροπο Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη, τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, τη δήμαρχο Εορδαίας Π. Βρυζίδου, τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Κώστα Κυριακίδη, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Εορδαίας, τους περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και τους προέδρους και τα μέλη των εμπορικών συλλόγων Καστοριάς, Φλώρινας και Αμυνταίου, και τον κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Δευτέρα 21 Μαΐου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: