Τη σκόνη του εργοταξίου του δρόμου Δυτικής Εορδαίας αναπνέουν τα παιδιά του δημοτικού

By on 27/10/2012
ΜΗΛΟΧΩΡΙ«Θέλουμε καθαρό αέρα χωρίς σκόνη. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα της τάξης μας. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε».

 

Με αυτά τα λόγια και με συνθήματα σε πανώ οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Μουρικίου, διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Πέμπτης για τη σκόνη που δημιουργούν τα οχήματα που διασχίζουν  τον υπό κατασκευή δρόμο της Δυτικής Εορδαίας.

 

Πηγή:o Χρόνος

 

Με μια συμβολικού χαρακτήρα κινητοποίηση παιδιά, γονείς, δάσκαλοι και αυτοδιοικητικοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς έχει σταματήσει η εξέλιξη του έργου του δρόμου Δυτικής Εορδαίας, λόγω της λάθος χάραξής του, όπως επισημαίνουν. Αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα να δημιουργούν τεράστια σκόνη, την οποία αναπνέουν τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου Μουρικίου που βρίσκεται δίπλα, ενώ η σκόνη στη συνέχεια κατακάθεται στις παρακείμενες μηλοκαλλιέργειες.

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Εορδαίας, Στέφανο Μπίγγα, «ο δρόμος Δυτικής Εορδαίας που περιμένει ο κόσμος έχει πολλές αδυναμίες στη χάραξη που φαίνονται τώρα στην υλοποίηση. Eνα κομμάτι που έχει πρόβλημα είναι το στένεμα του δρόμου στο σημείο μεταξύ Μηλοχωρίου και 2ου δημοτικού σχολείου Μουρικίου, εξαιτίας του οποίου έχει σταματήσει η κατασκευή του δρόμου. Κάνουμε αλλεπάλληλες επαφές να δοθεί λύση, καθώς τα παιδιά αναπνέουν τη σκόνη και οι μηλοπαραγωγοί αναγκάζονται με βυτία να πλένουν τα μήλα».

 

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μηλοχωρίου, Νίκος Φουρκιώτης, τονίζει ότι «δεν μπορούν τα παιδιά να ζουν με αυτή τη σκόνη. Ανεχτήκαμε αυτή την κατάσταση αλλά δεν πάει άλλο», ενώ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φούφα Νίκος Βόρσιας απηύθυνε προειδοποίηση στο φορέα υλοποίησης ότι αν δεν τελειώσει ο δρόμος θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς δεν μπορούν «οι κάτοικοι να πληρώνουν τα λάθη της μελέτης».

 

Ο Βασίλης Σαββαίδης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου δηλώνει ότι «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε», ενώ ο μηλοπαραγωγός, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει ο δρόμος για να «απαλλαγούν οι καλλιέργειες μας από τη σκόνη».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: