Εμπλοκή για το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

By on 25/10/2012
KENTΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣΕμπλοκή παρουσιάστηκε για το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας που ο δήμος θέλει να κατασκευάσει στο χώρο των πρώην Λ.Υ.Β. ( χώρος πρώην αποθηκών πυρομαχικών).

 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Yπουργείου, το πωλητήριο προς τον πρώην Δήμο Σιάτιστας απαγορεύει την μεταβίβαση ή πώληση του χώρου σε τρίτους, ωστόσο η δημοτική αρχή εμφανίζεται αισιόδοξη ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και ότι με μια απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών τα εμπόδια στην παραχώρηση μπορούν να αρθούν.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Μέχρι τότε όμως, το θέμα της παραχώρησης του χώρου των ΛΥΒ στη Διοίκηση του Μαμάτσειου-Μπαδοσάκειου Νοσοκομείου για ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας «παγώνει» και ο δήμος Βοΐου αναζητά λύση για να προχωρήσει η κατασκευή.

 

Μάλιστα, την Τρίτη  πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου, όπου και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα. Το σώμα απασχόλησε η υπάρχουσα κατάσταση του κτηρίου που φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας, οι φθορές που έχει υποστεί, με την αντιπολίτευση να τονίζει που θα έπρεπε να έχουν γίνει διορθωτικές παρεμβάσεις προς αποκατάσταση των ζημιών. Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί μετά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν πέρυσι, αλλά και τα έγγραφα που υπάρχουν περί ακαταλληλότητας του κτηρίου, αλλά και των ζητημάτων στατικότητας του κτηρίου.

 

Η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, επεσήμανε πως η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί, εμφανίστηκε θετική και τόνισε πως το πρόβλημα μπορεί να προσπεραστεί με σχετική απόφαση του Υπουργείου.  Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα που μπλοκάρει την παραχώρηση της έκτασης, αλλά πιστεύω πως θα το υπερκαλύψουμε με ενέργειες, συμβαίνει και άλλες φορές, όταν υπάρχουν διαφορετικές ενέργειες από όταν γίνεται μια πώληση, υπάρχουν κάποιοι όροι. Επειδή, όμως, αφορά κοινωνικό σκοπό, το αρμόδιο όργανο που είναι το Υπουργείο Οικονομικών –αφού προηγηθεί εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Κοζάνης- νομίζω ότι θα απαλειφθεί ο περιοριστικός όρος και θα προχωρήσουμε απρόσκοπτα».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: