Συναυλία- ιστορικό αφιέρωμα για τη σφαγή στο Μεσόβουνο

By on 22/10/2012
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΜε ένα ιστορικό βίντεο αφιέρωμα στη μαρτυρική κοινότητα Μεσοβούνου και στα συγκλονιστικά γεγονότα του ολοκαυτώματος την περίοδο 1941-44 ξεκίνησε το πρόγραμμα της συναυλίας που διοργάνωσαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, ο δήμος Εορδαίας και η τοπική κοινότητα Μεσοβούνου υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο των 71 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Εορδαίας Σοφοκλή Σιδηρόπουλο, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της διοργάνωσης.

 

Ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το γενικό προξενείο της Γερμανίας όσον αφορά στη χρηματοδότηση για την ανέγερση του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου και επισήμανε ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

 

Τη συγκίνηση και τη χαρά της που βρέθηκε στην Εορδαία καθώς έλκει την καταγωγή της από τους Πύργους εξέφρασε η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, καθώς και το Kalsruher Konzert Duo» με τους Reinhard Armleder και Dagmar Hartmann. Η σοπράνο συνοδευόμενη από τους εκπληκτικούς μουσικούς, μάγεψε το κοινό με την υπέροχη φωνή της μέσα από τις μουσικές συνθέσεις των Mendelssohn, Schumann, Schubert, Mozart.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: