Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μεντόρων

By on 19/09/2012
ΕΡΓΑΝΗΤο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το  Κέντρο Εργάνη στο  πλαίσιο της Δράσης  «Εκπαίδευση Μεντόρων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της πράξης: «Μονάδα Καινοτομίας Και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (Ε.Π.Εκ.Δι.Βι.Μ) 2007-2013, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε επιχειρηματίες και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, με τριετή ελάχιστη εμπειρία, να αναλάβουν το ρόλο του Μέντορα και να υποστηρίξουν φοιτητές/τριες να δημιουργήσουν ‘βιώσιμα’ και ρεαλιστικά επιχειρηματικά σχέδια.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή στήριξης, με βιωματικό – εμπειρικό τρόπο, σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που παρακολούθησαν σειρά μαθημάτων επιχειρηματικότητας και που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα.  Η στήριξή τους από μέντορα παράλληλα με την θεωρητική εκπαίδευσή τους  στοχεύει να βοηθήσει  τους/τις φοιτητές/τριες να βελτιώσουν το σχεδιασμό του επιχειρηματικού σχεδίου τους έτσι ώστε καταστεί μια βιώσιμη και όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικονική επιχείρηση.

 

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου του Μέντορα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αναζητούμε τους/τις σύγχρονους/ες μέντορες προς όφελος των φοιτητών/τριών.

 

Η συμμετοχή των μεντόρων είναι εθελοντική και στηρίζεται στη διάθεση τους για ενεργητική προσφορά στην κοινωνία. Μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουν από τη συμμετοχή τους αυτή είναι ότι:

 

Αυξάνουν τα προσόντα τους και τις γνώσεις τους  μέσα από το νέο  ρόλο που αναλαμβάνουν και μέσα από την ειδική κατάρτιση που θα λάβουν (25 ώρες εκπαίδευσης)
Ανταλλάσουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους μέντορες του Κέντρου Εργάνη
Θα προβληθούν μέσω ειδικών εκδόσεων και δράσεων δημοσιοποίησης στα Μ.Μ.Ε.
Θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος

 

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση συνεπάγεται και υποχρέωση υποστήριξης φοιτητών μέχρι την λήξη του έργου.

 

Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διαρκεί από τις 19 Σεπτεμβρίου  έως και τις 3 Οκτωβρίου 2012.

 

Εάν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε ενεργά στη στήριξη των φοιτητών/τριων ώστε να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό μιας βιώσιμης εικονικής επιχείρησης και να ανταλλάξετε εμπειρίες & δημιουργικές  ιδέες σε θέματα επιχειρηματικότητας με άλλες/ους  επιχειρηματίες  μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εργάνη: Καραβαγγέλη 1, 56625 Συκιές, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 621166,  e-mail: [email protected], Υπεύθυνη: κα Γιώτα Δανδίδου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: