Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης: Συνεχίζεται η μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ

By on 18/09/2012
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΜπορεί τα φαρμακεία σε πολλά μέρη της χώρας μας να εξυπηρετούν κανονικά από χθες Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), με βάση την απόφαση που έλαβε το Σάββατο η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για άρση της κινητοποίησης, λόγω ότι το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Ωστόσο τα φαρμακεία του Ν. Κοζάνης θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τετάρτη.

 

Ο λόγος είναι πως η όποια απόφαση παρθεί πρέπει να βγει μέσα από γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό επρόκειτο να συνεδριάσει χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης, στο οποίο αναμενόταν να ληφθεί απόφαση για προκήρυξη γενικής συνέλευσης των μελών του για το απόγευμα της Τετάρτης, με αντικείμενο συζήτησης το εάν θα συνταχθεί με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για άρση ή μη της κινητοποίησης.

 

«Η απόφαση για άρση της αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ή όχι πρέπει να παρθεί μέσα από γενική συνέλευση», δήλωσε εκπρόσωπος του κλάδου, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρχει μια τάση να ακολουθηθεί η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για άρση της κινητοποίησης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν παρθεί μια τέτοια απόφαση μέσα από γενική συνέλευση του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, μόνο με απόφαση της γενικής συνέλευσης μπορεί να λυθεί η κινητοποίηση, γιατί είχε αποφασίσει η προηγούμενη γενική συνέλευση. Κι αυτό θα αποφασισθεί σε γενική συνέλευση που προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τετάρτης. Καθώς, τα κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο, όπως τονίζει και η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, παραμένουν:

 

«H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία. Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών οφειλών. Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν  την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πανελληνίου συλλόγου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: