Κοζάνη: Τον Οκτώβριο δημοπρατείται η δομή στήριξης αυτιστικών ατόμων

By on 14/09/2012
ΑΥΤΙΣΜΟΣΑρχές Οκτωβρίου θα δημοπρατηθεί το έργο δομής στήριξης αυτιστικώνατόμων, ενώ αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου για να ξεκινήσουν οι εργασίες την Άνοιξη του 2013.

 

Πρόκειται για την «Δομή στήριξης ατόμων με νοητική στέρηση και συνοδές ψυχικές διαταραχές (αυτισμό), η οποία θα περιλαμβάνει το Κέντρο ημερήσιας φροντίδας και Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης», θα κατασκευαστεί στον Άργιλο Κοζάνης και είναι   προϋπολογισμού 4.299.100 ευρώ.

 

Πηγή:ΕΡΑ 

 

Ο Δήμος Κοζάνης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της κατασκευής και του εξοπλισμού της νέας κοινωνικής υποδομής με την ένταξη της στο ΕΣΠΑ.

 

Την ικανοποίηση της εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του νομού Κοζάνης κα Ελένη Παφίλη, τονίζοντας ότι οι δύο Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης θα φιλοξενούν 12 ενήλικα άτομα, θα καλύψουν την διαμονή αυτιστικών ατόμων ,που δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και οι οικογένειες τους αδυνατούν να τα φροντίσουν.

 

Η κα Παφίλη επεσήμανε ακόμα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό βήμα για την υλοποίηση του έργου που ξεκίνησε ως ιδέα με την δημιουργία του Συλλόγου το 2006 και προέκυψε ως ανάγκη ώστε τα παιδιά μας να έχουν εκπαίδευση και την φροντίδα αργότερα όταν οι γονείς τους δεν θα ζουν. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια που υπήρξε   από το Δήμο αλλά και από τους πολίτες

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: