Πρώτο κουδούνι με …απεργίες και λιγοστά κενά!

By on 12/09/2012
AΓΙΑΣΜΟΣΠρώτο κουδούνι χθες για χιλιάδες παιδιά όλης της χώρας που μετά από την πολύμηνη καλοκαιρινή ανάπαυλα επιστέφουν στα θρανία για μια νέα σχολική χρονιά, από την οποία δεν λείπουν τα προβλήματα, αφού με το …καλημέρα σας η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ  έχουν κηρύξει για σήμερα Τετάρτη 24ωρη πανελλαδική απεργία, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν, αντιδρώντας στις περικοπές της εκπαίδευσης.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Χθες στους αγιασμούς που έγιναν σε όλες τις σχολικές μονάδες σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Βόιο και Σέρβια – Βελβεντό κύλησαν όλα ομαλά για τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Φέτος δεν υπήρξε πρόβλημα ούτε με τα βιβλία τα οποία και έφτασαν κανονικά στους μαθητές.

 

Μικρά κενά και ελλείψεις σε Α/θμια και Β/θμια

 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με κενά και ελλείψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, ωστόσο, πρόκειται για λιγοστά και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. «Ξεκινάμε με πολύ καλές προϋποθέσεις ως προς τα κενά των δασκάλων και των νηπιαγωγών», τόνισε ο κ. Γκαμπούρας και προσέθεσε ότι: «Αναμένουμε τη διάθεση των ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εάν γίνει η διάθεση όπως περιμένουμε, την Παρασκευή, θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τους καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας , τους γυμναστές , τους καθηγητές γερμανικών, αλλά και τους καθηγητές Πληροφορικής. Σε αυτές τις ειδικότητες (για περίπου 50 άτομα των ειδικοτήτων αυτών), υπάρχουν αυτά τα κενά, ενώ όλες οι άλλες θέσεις είναι καλυμμένες».

 

Από την πλευρά του επεσήμανε ότι σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπάρχουν αυτή τη στιγμή ελλείψεις σε καθηγητές μουσικών (αφορά τα Μουσικά Σχολεία Πτολεμαΐδας και Σιάτιστας) , ενώ δεν υπάρχουν και καθηγητές Ειδικής Αγωγής (αφορά το Ειδικό Γυμνάσιο, το ΕΕΕΕΚ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας). Σύμφωνα με τον κ. Σαβιλωτίδη , σε μια εβδομάδα με 10 ημέρες αναμένεται να έχουν γίνει οι τοποθετήσεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία αυτά.

 

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, όπου υπάρχει και η σχετική διαμάχη με τους γονείς των παιδιών από τη μια και τους υπευθύνους από την άλλη, ο κ. Σαβιλωτίδης, επεσήμανε ότι πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (που δεν έχει και την αρμοδιότητα για τη λήψη της τελικής απόφασης) είναι το σχολείο να λειτουργήσει εφέτος στην Ποντοκώμη , όπου και υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. «Εκτός αν ο δήμος πάρει την απόφαση και βρει διαθέσιμες αίθουσες στην Κοζάνη», προσέθεσε μάλιστα, με όλα τα στοιχεία να συγκλήνουν ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο θα λειτουργήσει στην Ποντικώμη εφέτος (με 18 μαθητές).

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: