Σε τροχιά υλοποίησης οι εργασίες στο φράγμα Νεστορίου!

By on 12/09/2012
ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥΆμβλυνση του κωλύματος της υλοποίησης των εργασιών αναμένεται να υλοποιηθεί ,αφού μετά το πέρας της 10ης Σεπτεμβρίου υπάρχει δέσμευση  από τον ανάδοχο του έργου, για να γίνει η έναρξη των εργασιών.

 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο «Το φράγμα του Νεστορίου έχει ένα τρίμηνο όπου παρουσιάζει μια δυστοκία.

 

Πηγή:orizontespress.gr

 

Όσον αφορά το κομμάτι της ρευστότητας από τον ανάδοχο του έργου,επικοινωνήσαμε και μας υποσχέθηκε μετά τις 10 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει κανονικά τις εργασίες. Η δυσκολία της σημερινής εποχής έγκειται στο γεγονός πως οι εργολάβοι έχουν να παίρνουν πολλά λεφτά από το δημόσιο». 

 

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας είχε κωλύσει και  η μελέτη του αρδευτικού του φράγματος Νεστορίου, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή φαίνεται πως «Σε προτεραιότητα θα τεθεί η μελέτη αρδευτικού του φράγματος Νεστορίου και τα 3 αρδευτικά. Είναι μια υπόθεση η οποία είναι κολλημένη εδώ και 1 χρόνο,  εναπόκειται σε αυτό που λέμε γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου, ότι έχει σχέση με τον ανάδοχο της μελέτης για το φράγμα της Διποταμίας, δηλαδή τη  μελέτη και κατασκευή φράγματος  αρδευτικού .Είναι μια διαδικασία που έχει κολλήσει σε κάτι ενστάσεις από το Νοέμβριο του 2011, στην πορεία όμως προέκυψε αντικατάσταση ενός μέλους και σε λίγες μέρες θα μας απαντήσουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία». φράγμα Νεστορίου

 

Είναι σαφές πως πρέπει να διενεργηθεί άμεσα η αξιολόγηση των έργων που αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ,όπως  η μελέτη του αρδευτικού φράγματος του Νεστορίου, με ρεαλιστικά κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη των πραγματικών αναγκών της περιοχής. Σύμφωνα με τον κύριο Σαββόπουλο «Αναμένεται λοιπόν η αξιολόγηση για  αυτά  που τρέχουν με προτεραιότητα, τα οποία τουλάχιστον έχουμε βάλει εμείς ως προτεραιότητα , οπότε θα πρέπει άμεσα το υπουργείο να δρομολογήσει μέσα σε ένα χρονικό διάστημα ενός έως δύο μηνών  δηλαδή μέχρι τα  τέλη της χρονιάς, τη μελέτη του αρδευτικού του φράγματος Νεστορίου, όπου είναι το πρώτο, το οποίο έχει ενταχθεί στο  Αλέξανδρος Μπαλτατζής, με προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια και αυτό δεν διαπραγματεύεται. Είναι ένας διαγωνισμός τον οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει το υπουργείο για να έχουμε την μελέτη, ώστε στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης να ξεκινήσει το αρδευτικό. Διαφορετικά θα  φτάσουμε όπως είναι το φράγμα του Γέρμα, όπου έχει κατατεθεί η μελέτη πριν ενάμιση χρόνο για την κατασκευή του αρδευτικού, αλλά και των άλλων 2 αρδευτικών όπου είναι της Πενταβρύσου και της Μεταμόρφωσης». 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: