Αντίθεση Δημάρχου Γρεβενών για την συγχώνευση φορέων διαχείρισης Εθνικών Δρυμών

By on 09/09/2012
BOΡΕΙΑ ΠΙΝΔΟΣΟ Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την δρομολογούμενη, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συγχώνευση του Φ.Δ. Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με τον Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, η οποία θίγει καίρια το Δήμο Γρεβενών.

 

Αντίθεση την οποία κατέθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Καλαφάτη, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του παρουσία και του Βουλευτή Γρεβενών κ. Κοψαχείλη.

 

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ στο σχέδιο συγχώνευσης των δύο ΦΔ φρόντισαν να συμπεριλάβουν και τη μεταφορά της έδρας του νέου σχήματος στα Ιωάννινα από το Σπήλαιο Γρεβενών, όπου βρίσκεται σήμερα (έστω και στα χαρτιά). Η κατάφορη αυτή αδικία σε βάρος των Γρεβενών δεν μπορεί να συνεχισθεί και δεν γίνεται αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, αλλά και τις αρχές που την εκπροσωπούν. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί και δεν σκοπεύουμε να το ξαναζήσουμε.

 

Η ισορροπία που επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό με τη συγχώνευση των δύο Εθνικών Δρυμών, βασισμένη κατά κύριο λόγο στη μεγαθυμία των Γρεβενιωτών, καλό είναι να μη διαταραχθεί για το καλό όλων των πλευρών και ιδιαίτερα για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Βόρειας Πίνδου και των δυνατοτήτων ανάπτυξης που αυτή διαθέτει. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δίκαιά μας, γιατί πιστεύουμε ότι οι δρομολογούμενες ενέργειες είναι στην κατεύθυνση της αποδυνάμωσης και απαξίωσης του ρόλου των Φορέων.

 

Για τους παραπάνω λόγους και σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου στις 6 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης ζητεί από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την ακύρωση της δρομολογούμενης συγχώνευσης των δύο Φ.Δ. και την παραμονή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με τη σημερινή του μορφή και περιοχή αναφοράς. Προτείνει ως εναλλακτική λύση να γίνει συγχώνευση φορέων μόνο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: