Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

By on 07/09/2012

 

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥΚάλεσμα για μαζική συμμετοχή, στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τα εργατικά συνδικάτα για το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ σε από κοινού συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί στο Εργατικό κέντρο.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου, είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ώστε να περάσει ένα ομόθυμο μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στην κυβέρνησης, ενόψει και των νέων περικοπών.

 

Ο Αθανάσιος Τολιόπουλος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της τρόικας για 6ήμερη εργασία, λέγοντας πως «αυτό οδηγεί τη χώρα πίσω στον 19ο αιώνα. Το έγγραφο που κυκλοφόρησε, δείχνει ότι θέλουν τους έλληνες εργαζόμενους δούλους, κολίγους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σε αυτό πρέπει να πάρουν θέση όλοι, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η πιο ισχυρή απάντηση πρέπει να δοθεί στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

 

Απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, ο κ. Τολιόπουλος επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι κοντά σε εμάς, στα συνδικάτα, για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των νέων μέτρων που έρχεται. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί στο μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό γεγονός της χώρας, στη ΔΕΘ».

 

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν γίνει στους συνταξιούχους αλλά και από τον κόσμο της εργασίας, λέγοντας πως τίποτα από όσα γίνεται δεν είναι προς το συμφέρον και για την ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, έθιξε τη φοροδιαφυγή και τα διαφυγόντα οφέλη που υπάρχουν και προσέθεσε ότι «τα μέτρα είναι υφεσιακά. Ούτε αλλαγές, ούτε η ανάπτυξη, ούτε η πρόοδος, ούτε προοπτική και ελπίδα μπορούν να υπάρξουν με εξοντωμένους τους πολίτες αυτής της χώρας».  Επεσήμανε ότι όλα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στη χώρα είναι αυτή τη στιγμή στην ίδια μοίρα, ενώ αντίθετα, το πολιτικό σύστημα δεν είχε υποστεί τις επιπτώσεις της κρίσης. Μίλησε για τη διάλυση του θεσμικού πλαισίου στη χώρα, αλλά και για τις τραγικές επιπτώσεις της ανεργίας, ιδίως στην περιοχή μας. «πέρα από τη συλλογική ευθύνη των συλλογικών οργάνων , απέναντι στους εργαζόμενους, υπάρχει και η ατομική ευθύνη και πρέπει οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου, λέγοντας ότι ο αγώνας  του εργαζόμενου πρέπει να είναι διαρκής.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας, ο οποίος και αναφέρθηκε στις μεγάλες περικοπές και την οικονομική δυσχέρεια που έφεραν στο λαό οι υπογραφές του μνημονίου, λέγοντας πως «με τα νέα μέτρα που έρχονται θέλουν να κάνουν το λαό πιο φθηνό απ’ ότι είναι σήμερα. Θέλουν να σώσουν την ελλάδα και να παιθάνουν τους έλληνες. Ο κόσμος της ερεγασίας, οι συνταξιούχοι, δεν αντέχουν άλλο. Χρειάζεται ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης. Οι έλληνες εργαζ/ομενοι πρέπει να έχουν ενωτικό αγώνα, να παλαίψουμε όλοι μαζί και να ενωθούμε», καλόντας τον κόσμο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ, ώστε να περάσει το αντίστοιχο μήνυμα στην κυβέρνηση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ  Δημήτρης Ντέντης σημείωσε πως: «Καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν το βροντερό παρών το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο ενάντια σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται. Όλα τα κόμματα είχαν πει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις, αλλά βλέπουμε ότι έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ακόμα πιο μεγάλες μειώσεις, οι οποίες φέρνουν ύφεση στην κοινωνία και μεγάλη αναταραχή. «Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε, όλοι μαζί, μαζικά».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: