Καστοριά: Συνάντηση απόδημων Καστοριανών

By on 17/08/2012
ΚΑΣΤΟΡΙΑΞεκινά σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου στην πόλη της Καστοριάς, η 1η Πανκαστοριανή Συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν Απόδημοι Καστοριανοί από όλο τον κόσμο.

 

Το απόγευμα στις 7 ο Δήμαρχος, Μανώλης Χατζησημεωνίδης, θα υποδεχθεί και θα καλωσορίσει τους απόδημους Καστοριανούς στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Θα ακολουθήσει ομιλία του Δημάρχου με θέμα “Καστοριά-Σήμερα- Αύριο Προοπτικές Ανάπτυξης” και ομιλία από τον φιλόλογο πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Φώτη Αντωνίου με θέμα “Η Καστοριά ανάμεσα στους Αιώνες.100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καστοριάς”.

 

Από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Καστοριάς η Ρεβέκκα Γκέρατς θα μιλήσει  με θέμα “Δυνατότητες δικτύωσης των απανταχού Καστοριανών-Νέα Γενιά και ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας της Ομογένειας και της Γενέτειρας Καστοριάς” και εκπρόσωποι της Καστοριανής Ομογένειας θα καταθέσουν εισηγήσεις – θέματα “Οι Απόδημοι κήρυκες και  συνεχιστές του Καστοριανού Πολιτισμού”.

 

Αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί ξενάγηση -περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Σπήλαιο Δράκου, στην Παναγία Μαυριώτισσα, στο Ενυδρείο Δήμου Καστοριάς και στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού. Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνει περιήγηση στη λίμνη της Καστοριάς με το τουριστικό σκάφος “Ολυμπία”. Θα συμμετάσχει η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”.

 

Την Κυριακή 19 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 9 το πρωί εκκλησιασμό στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ Σεραφείμ. Θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των απόδημων Καστοριανών και θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Μητροπολίτη Καστοριάς. Θα τελεστεί τρισάγιο στον Τάφο του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη και θα ακολουθήσει  προσκύνημα τον Τάφο του Παύλου Μελά στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών. Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας η συνάντηση ολοκληρώνεται με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Ομόνοιας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: