Επίσκεψη υποτρόφων φοιτητών και επιστημόνων του ΥΠΠΟ στην Καστοριά

By on 14/08/2012
ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣΓια όγδοη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Αυγούστου, εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη μας, ξένων φοιτητών και επιστημόνων του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε  Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

 

Οι φοιτητές εφέτος, προερχόταν  από 39 χώρες του κόσμου και επισκέφτηκαν την Καστοριά στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο 40ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού.

 

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας  αλλά και εμβάθυνσης στο σύγχρονο και παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό προσφέροντας μαθήματα αρχαιολογίας, λαογραφίας, ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορίας του ελληνικού έθνους, πολιτισμού και παραδοσιακού χορού.

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Περαία Θεσσαλονίκης,  και συμπεριλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές μία από τις οποίες και στην περιοχή μας.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στήριξε για άλλη μια χρονιά την υλοποίηση της εν λόγω επίσκεψης, καθώς θεωρεί ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τα παιδιά αυτά θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές διάδοσης του πολιτισμού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

 

Ο κ. Σαββόπουλος επισκέφτηκε και καλωσόρισε τους φοιτητές σε τοπικό ξενοδοχείο της περιοχής όπου διέμειναν, τους ευχήθηκε καλή και ενδιαφέρουσα διαμονή στην πόλη και την χώρα μας καθώς και καλή σταδιοδρομία στον κλάδο που θα ακολουθήσουν.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: