Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Βλάστη

By on 28/07/2012

IEΡΩΝΥΜΟΣΤη Βλάστη επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Φλώρινα, τιμώντας με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, πραγματοποίησε χθες ανεπίσημη επίσκεψη στη Βλάστη, όπου είναι προσκεκλημένος του επισκόπου Ιόπης Δαμασκηνού και του μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης Παύλου.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Στις 7 μ.μ. ο μακαριότατος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, την οποία να σημειωθεί ανήγειρε ο επίσκοπος Ιόπης Δαμασκηνός. Τον αρχιεπίσκοπο καλωσόρισαν στο χώρο της Ιεράς Μονής η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης, ενώ τον συνόδευαν ο επίσκοπος Ιόπης Δαμασκηνός ο μητροπολίτης Σισσανίου και Σιατίστης Παύλος και ο μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος. Παραβρέθηκαν επίσης επίσημοι και αρκετός κόσμος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στον παραδοσιακό οικισμό της Βλάστης, ακολούθησε δείπνο προς τιμή του και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Φλώρινα, όπου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.

Να σημειωθεί ότι προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε στη Φλώρινα στις 7.15 το απόγευμα της Πέμπτης και έτυχε θερμής υποδοχής από φορείς και κατοίκους της πόλης.
Αμέσως μετά ο μακαριότατος στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, όπου τέλεσε Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό. Ακολούθησε στις 9 το βράδυ λιτανεία του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα και της ιεράς εικόνας του, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης του δήμου Φλώρινας. Μία ώρα νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και έγινε δεκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη.

Αύριο θα παραστεί στην εκδήλωση της επίσημης έναρξης των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ μπροστά στον Ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: