Στέγαση των σχολών του Πανεπιστημίου σε δημόσιο κτίριο στην Κοζάνη

By on 20/07/2012
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΕξοικονομούνται 350.000 ευρώ ετησίως, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για εκπαιδευτικές ανάγκες και για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, τόνισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

 

Σε σειρά δράσεων και ενεργειών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, αρχικά χαιρέτησε την εξέλιξη για την προκήρυξη της Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης, έργο 50 εκ. ευρώ, με αποκλειστικό δικαιούχο το Πανεπιστήμιο. Εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υποδομές της πανεπιστημιούπολης θα ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη του 2015.

 

«Ευελπιστούμε ότι στο τέλος αυτής της περιόδου θα έχουμε ένα κτίριο, όπως ακριβώς το σχεδιάσαμε, το οποίο θα είναι κατάλληλο για τη στέγαση των σχολών και για την εκπαιδευτική διαδικασία», σημείωσε. Πάντως, μέχρι να παραδοθεί η πανεπιστημιούπολη, στόχος της διοικούσας είναι η εξοικονόμηση πόρων. «Προσπαθούμε από τα ενοίκια στα διάσπαρτα κτίρια που χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο», είπε ο Θ. Χατζηπαντελής. Ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνονται κάποιες διαβουλεύσεις για εξεύρεση δημόσιου κτιρίου, στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του ιδρύματος, ενώ το κτίριο διοίκησης στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, θα μείνει ως έχει.

 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της διοικούσας δεν θέλησε να ανακοινώσει ποιο είναι το κτίριο, πράγμα που ίσως γίνει την προσεχή Δευτέρα, εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις που γίνονται. Το βέβαιο είναι ότι αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα απαλλαγεί από μία ετήσια δαπάνη 350.000 ευρώ για ενοίκια. Η εξοικονόμηση αυτή είναι πολύ σημαντική κατά τον πρόεδρο, καθώς θα διατεθούν τα χρήματα για εκπαιδευτικό προσωπικό, πρόβλημα από το οποίο πάσχουν κυρίως οι νεότερες σχολές της Κοζάνης, σε αντίθεση με τις παλιές σχολές της Φλώρινας, που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από άποψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Γενικότερα, είπε «προσπαθούμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια του πανεπιστημίου, ενώ ζήτησε από όλους τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας τη συμβολή τους στη στήριξη και ανάπτυξη του πανεπιστημίου.

 

Ακόμη ο Θ. Χατζηπαντελής αναφέρθηκε στο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει τεθεί για διαβούλευση. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη νέα χρονιά «θα έχουμε μία νέα διοικητική διάρθρωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας». Ζήτησε από τους φορείς, κυρίως από την αυτοδιοίκηση να συμβάλουν στη διαβούλευση με προτάσεις, αλλά όπως είπε «εν τέλει το σχέδιο αυτό θα το διαπραγματευτούμε με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι ο εντολέας για τον στρατηγικό σχεδιασμό της παιδείας στη χώρα». Πάντως, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το μοναδικό που έκανε αυτή τη διαδικασία διαβούλευσης για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης».

 

Εν κατακλείδι ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής διαβεβαίωσε φοιτητές, γονείς, φορείς και πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ομαλή λειτουργία των έξι προγραμμάτων και γενικότερα είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του πανεπιστημίου».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: