Γρεβενά: Αντιδρούν στην Παλιουριά για τις αποζημιώσεις των χωραφιών από τη ΔΕΗ

By on 18/07/2012
ΙΛΑΡΙΩΝΑΣΤην πρόθεσή τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ δηλώνουν οι πληττόμενοι κάτοικοι της Παλιουριάς Γρεβενών, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Παπαδόπουλος,  για τις απαλλοτριώσεις της λίμνης Ιλαρίωνα.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως οι 185 οικογένειες της Παλιουριάς χάνουν περίπου 1000 στρέμματα καλλιεργήσιμης αρδευόμενης γης που θα κατακλυσθούν, από την δημιουργία της Λίμνης Ιλαρίωνα, για τα οποία το δικαστήριο πρωτόδικα στα Γρεβενά επιδίκασε προς 1000 ευρώ το στρέμμα.

 

Να σημειωθεί πως από την Παλιουριά Γρεβενών απαλλοτριώθηκαν περίπου 2.500 στρέμματα από ιδιωτικές και δημόσιες εκτάσεις. Οι κάτοικοι επιδιώκουν μεγαλύτερη τιμή και προσέφυγαν στο Εφετείο, μια υπόθεση που θα εκδικαστεί στις 9 Ιανουαρίου 2013.

 

Τώρα προτίθενται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην παραδώσουν τα χωράφια τους για να σχηματιστεί η λίμνη Ιλαρίωνα. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως το πρόβλημα είναι πολλών χωριών του νομού Γρεβενών ένθεν και κείθεν του Αλιάκμονα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: