Τα περιβαλλοντικά επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

By on 12/07/2012

ΔΕΗ ΡΥΠΑΝΣΗΤο ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να ζεις», Λευτέρης Ιωαννίδης  ζητώντας να παρθούν μέτρα για την κατάσταση που επικρατεί στο περιβάλλον και καταλογισμό ευθυνών, εάν υπάρχουν.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, Γιώργος Κάτανας, πρότεινε να δημιουργηθεί μια επιστημονική ομάδα η οποία θα ελέγχει τα επίπεδα μόλυνσης, προτείνοντας στη ΔΕΗ, να γίνουν ζώνες άμυνας  κατά το πρότυπο της Αθήνας τη δεκαετία του ’80 για την καταπολέμηση του νέφους.

 

Ουσιαστικά να σταματήσει κάθε δραστηριότητα από την πλευρά της επιχείρησης και να υπάρχει αυτόματη αντίδραση της επιχείρησης με συγκεκριμένες ενέργειες ανάλογα με το επίπεδο ρύπανσης π.χ σταμάτημα κίνησης φορτηγών-μηχανημάτων, μείωση παραγωγής και σε έκτακτες περιπτώσεις «κράτηση» μονάδων.

 

Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και σημείωσε πως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι πράγματα πού έπρεπε να γίνουν δεν γίνονται και οι πολίτες δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας.

 

Η εύκολη λύση είναι να γίνει διακοπή της λειτουργίας των σταθμών, όμως και με αφορμή το συνέδριο που έγινε στην Πτολεμαΐδα, ο λιγνίτης θα συνεχίσει να υπάρχει, άρα θα πρέπει να  απαιτήσουμε και να μπουν τα ζητήματα και πάλι στο τραπέζι. Θα ετοιμαστεί επιστολή μιας καταγγελίας πρότασης προς την διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο και η επιχείρηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά στα συνεχή περιβαλλοντικά φαινόμενα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: