Καταφύγιο για τα παιδιά τα προαύλια των σχολείων

By on 12/07/2012
ANOIXTEΣ ΑΥΛΕΣΠοιοι είναι οι ασφαλείς χώροι που διαθέτουν φύλακα και καθαρίστρια, οι οποίοι θα λειτουργούν το καλοκαίρι

 

Σε 22 σχολικά συγκροτήματα θα διατηρήσει «Ανοιχτές Αυλές», κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο δήμος Κοζάνης, ώστε να αποτελέσουν καταφύγιο για τα παιδιά.

 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρία Θεοδωρίδου.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Ο Παναγιώτης Αποστολίδης, επισήμανε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά, γι’ αυτό επιλέξαμε μια σειρά από σχολεία, οι αυλές των οποίων θα είναι ανοιχτές τώρα το καλοκαίρι». Είπε ότι «οι αυλές των σχολείων θα είναι ασφαλείς και καθαρές, αφού έχουμε φροντίσει να υπάρχει φύλακας και καθαρίστρια σε κάθε αυλή». Είπε ακόμη ότι δύο φορές το μήνα οι αυλές θα πλένονται.

 

Ωστόσο ο αντιδήμαρχος συνέστησε την προσοχή στις κυρίες που συνηθίζουν να πηγαίνουν στις αυλές των σχολείων με τα σκυλάκια τους, λέγοντας ότι «θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την καθαριότητα». Νωρίτερα μάλιστα είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση με τους φύλακες και τις καθαρίστριες των σχολείων, στους οποίους έδωσε αυστηρές εντολές για την εφαρμογή του νόμου, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν περισυλλέγουν τα κόπρανα των ζώων.

 

Το πρόγραμμα «Ανοιχτές Αυλές» είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για το δήμο Κοζάνης, ο οποίος στερείται ελεύθερων χώρων. Τα σχολεία με «Ανοιχτές Αυλές» στην Κοζάνη είναι: Δημοτικό Σχολείο «Χαρίσιος Μούκας», Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο «Γ. Κονταρής», 9ο – 12ο Δημοτικό Σχολείο – Δημοτικός Κήπος, Δημοτικό Ωδείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Ενιαίο Λύκειο, 6ο Γυμνάσιο, 18ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Ενιαίο, 2ο ΤΕΕ, 3ο Γυμνάσιο, 1ο, 3ο, 4ο ΤΕΕ, 2ο – 5ο Γυμνάσιο, 2ο – 6ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο «Χαρίσιος Μεγδάνης – 11ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Ο αντιδήμαρχος συνέστησε την προσοχή σε μαθητές και γονείς να διατηρηθούν οι χώροι καθαροί και να μην γίνουν ζημιές. Έμφαση έδωσε ειδικά στο Δημοτικό Κήπο, τον οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα», ωστόσο ήταν επικριτικός, για «κάποιους που ξήλωσαν όλες τις πινακίδες μέσα στο χώρο, οι οποίες είναι άχρηστες γι’ αυτούς που τις πήραν, αλλά ήταν πολύ χρήσιμες για το σκοπό που τοποθετήθηκαν». Είπε επίσης ότι ο δήμος θα φροντίσει για κάποιες υποδομές, όπως τουαλέτες, χώρο με αναψυκτικά και κρύο νερό κ.λ.π.

 

Τέλος, ο Π. Αποστολίδης αναφέρθηκε στα μέτρα για την προστασία από τον καύσωνα, συνιστώντας τους δημότες να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις, ενώ είπε ότι το Κοβεντάρειο είναι κλιματιζόμενος χώρος, ανοιχτός για τους δημότες, που μπορούν να καταφεύγουν για λίγη δροσιά. Αντίστοιχος κλιματιζόμενος χώρος στην πόλη της Κοζάνης είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: