Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καστοριά (φωτογραφικό υλικό)

By on 02/07/2012
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΕπίτιμος Δημότης Καστοριάς αναγορεύτηκε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, μετά από  πρόσφατη  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Πηγή:EPA

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμή αυτή και ως πολίτης, όπως είπε, από σήμερα της Καστοριάς,  διατύπωσε τις σκέψεις  του, σχετικά με την ανάγκη προστασίας του φυσικού θησαυρού, τον οποίο κατέχει η πόλη, τη λίμνη της.

 

Επεσήμανε την ευαισθησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το περιβάλλον και τα οικολογικά προβλήματα, τα οποία απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο. Αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται σήμερα ο κόσμος και η κοινωνία μας, σημείωσε ότι η κρίση αυτή δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά ηθική και πνευματική και κατά συνέπεια, όπως είπε, για την αντιμετώπιση της δεν αρκούν μόνο οικονομικές  ή δημοσιονομικές αλλαγές, αλλά απαιτούνται παράλληλα και ηθικές και πνευματικές.

 

Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε ιερατική Σύναξη των Κληρικών τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς στόν Ιερό Ναό Ἁγίου Νικάνορος Καστοριάς, ενώ ακολούθησε επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίας Μαυριωτίσσης)

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό    εδώ  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: