Μαγνητικός τομογράφος στο Μαμάτσειο και νέος αξονικός τομογράφος στο Μποδοσάκειο

By on 28/06/2012

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

Με μαγνητικό τομογράφο εξοπλίζεται σε ένα εξάμηνο περίπου το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης ενώ νέο αξονικό τομογράφο προμηθεύεται σε 3-4 μήνες το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ήδη η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης εκπονεί τις σχετικές μελέτες για την ανακατασκευή του χώρου του σημερινού νεκροτομείου …….

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

στο Μαμάτσειο όπου θα εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, ώστε να υπάρξει σύνδεση με τον αξονικό τομογράφο και το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

 

Τα παραπάνω δήλωσε η διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας Αναστασία Μπούρτσου, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις 25 Ιουνίου στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο για να τιμηθούν οι εθελοντές αιμοδότες της περιοχής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη.

 

Η διοικήτρια σημείωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλα οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε αντικατάσταση του υπάρχοντος λόγω παλαιότητας, αφού συμπληρώνει πλέον μια 15ετία.

 

Στο μεταξύ, ανοδική είναι η πορεία της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή της Εορδαίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο νοσηλευτής της μονάδας αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου, π. Αθανάσιος Καμπούρης, λέγοντας ότι συγκεντρώνει κατ’ έτος περί τις 4.500 μονάδες αίματος, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καλύπτονται οι ανάγκες του Μποδοσάκειου σε αίμα αλλά και άλλων νοσοκομείων, όπως των νοσοκομείων Ιωαννίνων, Λάρισας και Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της μονάδας αιμοδοσίας αλλά και των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών για ευαισθητοποίηση του κόσμου στην προσφορά αίματος που αποτελεί προσφορά ζωή.

 

Τόνισε όμως την ανάγκη στελέχωσης της μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου αλλά και προμήθειας κινητής μονάδας αιμοδοσίας για να διευκολυνθεί η μετακίνηση του προσωπικού της μονάδας και η διαδικασία αιμοληψιών που διενεργεί σε διάφορους οικισμούς της περιοχής και σε εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ, όπου διοργανώνονται συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες από τα σωματεία των εργαζομένων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: