Οριακή η κάλυψη εφημεριών στην Παθολογική του Μποδοσάκειου

By on 21/06/2012

 

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΜε τον διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, ο οποίος επέστρεψε μετά τη λήξη της γονικής άδειας που είχε λάβει, αλλά και με δανεικούς γιατρούς από όμορα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καλύπτονται από την Δευτέρα οι εφημερίες στην πολύπαθη Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, η οποία εδώ και 8-9 μήνες λειτουργούσε με μόλις δύο Παθολόγους.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Κι ενώ όλοι ανέμεναν να δοθεί μια ανάσα με την πρόσληψη της επικουρικής παθολόγου που προσλήφθηκε εν μέσω εκλογών κατ’ εξαίρεση, με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας κ. Κίττα, η γιατρός δεν ήρθε ακόμα στο Μποδοσάκειο, αφού σε επικοινωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε ότι ένα πρόβλημα υγείας την εμποδίζει να αναλάβει υπηρεσία- προς το παρόν τουλάχιστον και πως θα ενημερώσει οριστικά για την απόφαση αποδοχής ή μη του διορισμού της έως αρχές Ιουλίου που έχει το δικαίωμα.

 

Ως εκ τούτου η κοινή διοικήτρια των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου, για να μην υποχρεωθεί να κλείσει εκ νέου την Παθολογική, όπως έγινε για λίγες μέρες τον περασμένο μήνα λόγω αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών όλου του μήνα, προσέτρεξε κι αυτό τον μήνα για συνδρομή σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς οι δύο Παθολόγοι έχουν καλύψει σχεδόν το πλαφόν εφημεριών του μήνα και δηλώνουν εξαντλημένοι. Οι εφημερίες μέχρι τέλος Ιουνίου θα καλυφθούν- καλύπτονται ήδη από την Δευτέρα, με τη συνδρομή τριών γιατρών από τα νοσοκομεία Γρεβενών, Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσών, ενώ τουλάχιστον 4 εφημερίες του Ιουνίου προβλέπεται να καλυφθούν από τον διευθυντή της Παθολογικής κ. Αλέξανδρο Λυσιμάχου ο οποίος ανέλαβε από χθες Τετάρτη εργασία.

 

Σύμφωνα ωστόσο με τα λεγόμενα της κ. Μπούρτσου, η επιστροφή του διευθυντή της Παθολογικής δίνει προσωρινή ανάσα στην κλινική, καθώς την ενημέρωσε ότι σε ένα εξάμηνο προτίθεται να αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης.

 

«Η εξέλιξη αυτή», επισήμανε η κ. Μπούρτσου, «μάς υποχρεώνει να επαναπροκηρύξουμε αμέσως, με το που θα αναλάβει ο νέος υπουργός Υγείας, τη μία από τις δύο θέσεις επικουρικών Παθολόγων που παρέμεινε άγονη καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κάλυψή της. Κι αμέσως μετά, αρχές Ιουλίου, την δεύτερη θέση επικουρικού παθολόγου- σε περίπτωση που η γιατρός που διορίστηκε εν μέσω εκλογών ενημερώσει ότι δεν αποδέχεται τελικά το διορισμό της».

 

Σημείωσε τέλος ότι στο μεταξύ έφθασε κι επίσημα χθες στο Μποδοσάκειο η πρόσληψη της επικουρικής γιατρού για την κάλυψη των αναγκών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: