Κοινωνικό τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Βοΐου

By on 20/06/2012

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ

Την απόφαση να καθιερώσει το κοινωνικό τιμολόγιο για τη μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες πολιτών έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, σε μια προσπάθεια ανακούφισης δημοτών που αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερα προβλήματα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

 

 


 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με κριτήρια τα οποία καθορίστηκαν βάση οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων χώρισε σε τρεις κατηγορίες τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, με ομάδες πολιτών είτε να απαλλάσσονται εντελώς από τα Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού είτε να πληρώνουν μειωμένα Τέλη.

 

Η απόφαση χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, με απαλλαγή τελών σε απόρους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ένδειας, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βοΐου.

 

Στη 2η κατηγορία υπάγονται πολίτες άποροι με βιβλιάριο ανασφάλιστου, άτομα με αναπηρία άνω του 80% καθώς και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα που θα απολαμβάνουν δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 50%

 

Στην 3η και τελευταία κατηγορία ανήκουν πολίτες με αναπηρία 67% και άνω, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίες θα λαμβάνουν τιμολόγια μειωμένα κατά 30%.

 

Για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων υπάρχουν ειδικά δικαιολογητικά τα οποία θα προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες προκειμένου να υπαχθούν στις ειδικές διατάξεις του κοινωνικού τιμολογίου.

 

«Οφείλουμε να βρούμε τρόπους ανακούφισης των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν ειδικά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Το κοινωνικό τιμολόγιο είναι μια ακόμα πρωτοβουλία, σε μια συνολική προσπάθεια που γίνεται ώστε να νιώσουν οι συμπολίτες μας την ουσιαστική υποστήριξη του Δήμου», τόνισε η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: