Δοκιμές πρότυπου συστήματος καύσης βιομάζας

By on 19/06/2012

 

BΙΟΜΑΖΑΣτο οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου μεταφέρθηκε και θα λειτουργεί από σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 πιλοτικά για ένα μήνα το πρότυπο σύστημα καύσης βιομάζας, που υλοποίησαν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος τα Εργαστήρια Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής και Τεχνολογίας Χημικών Εγκαταστάσεων του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου.

 

Πηγή:ΕΡΑ


Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε για ένα μήνα και στις εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας, όπως προβλέπεται και από τη σχετική σύμβαση.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μηχανολόγο του Εργαστήριου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής και Τεχνολογίας Χημικών Εγκαταστάσεων του ΑΠΘ, Ζήση Σαμαρά, τα αποτελέσματα από την πιλοτική χρήση στην Πτολεμαϊδα ήταν αναμενόμενα και κάλυψαν τις προδιαγραφές. Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να παράγει ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, αξιοποιώντας τα υπολείμματα στις αγροτικές περιοχές, καθώς συνδυάζει την αεριοποίηση βιομάζας.

 

Το έργο, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2010 και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2012, είναι προϋπολογισμού 919 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων οι 450 χιλιάδες ευρώ αφορούν σε ευρωπαϊκή συμμετοχή, μέσω του κοινοτικού προγράμματος Life+.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: