Μυστηριώδης κλοπή στο δημαρχείο Σιάτιστας

By on 19/05/2012

 

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ«Φτερά» έκαναν από το δημαρχείο Βοΐου στη Σιάτιστα 5.000 ευρώ, ποσό που μόλις είχε εκταμιευτεί για πληρωμές καυσίμων.

 

Την περίεργη εξαφάνιση των χρημάτων εξετάζει το Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας, αστυνομικοί του οποίου ανακρίνουν δημότες που βρέθηκαν την επίμαχη στιγμή στο δημαρχείο για συναλλαγή και δημοτικούς υπαλλήλους, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Η μυστηριώδης κλοπή διαπράχτηκε προχτές το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχείου, όπου στεγάζεται η οικονομική υπηρεσία, ενώ τη στιγμή εκείνη στο συγκεκριμένο χώρο, βρισκόταν τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι και τρεις δημότες. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του αντιδημάρχου οικονομικών, ένας υπάλληλος πήγε προχτές το μεσημέρι στην Εμπορική Τράπεζα, έκανε ανάληψη του ποσού των 5.000 ευρώ, το οποίο προορίζονταν για την εξόφληση οφειλής σε προμηθευτή καυσίμων του δήμου.

 

Ο διακομιστής έφερε το χρηματικό ποσό στο δήμο και τα ακούμπησε στο φωτοτυπικό για να βγάλει φωτοτυπία. Στο μεταξύ, τον φώναξε ένας υπάλληλος από το δημοτολόγιο να πάρει ορισμένα χαρτιά, αλλά όταν επέστρεψε τα χρήματα είχαν «κάνει φτερά». Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο σημείο που βρίσκεται το φωτοτυπικό δεν έχει ο καθένας πρόσβαση.

 

Όπως προέκυψε στο σημείο που διαπράχτηκε η μυστηριώδης κλοπή των χρημάτων εκείνη τη στιγμή, βρισκόταν επτά άτομα, ήτοι ο ίδιος ο υπάλληλος που του πήραν τα χρήματα, άλλοι τρεις υπάλληλοι του δήμου και τρεις δημότες οι οποίοι είχαν πάει για να πληρώσουν λογαριασμούς νερού. Μόλις διαπιστώθηκε η κλοπή, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία.

 

Στο αστυνομικό τμήμα έσπευσαν η δήμαρχος, Παναγιώτα Ορφανίδου, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θεόκλητος Γιώτης, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Επίσης κλήθηκαν και κατέθεσαν οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι και οι τρεις δημότες που βρέθηκαν την ώρα εκείνη στην οικονομική υπηρεσία του δήμου για συναλλαγές. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν περιορίστηκε μόνο στις καταθέσεις των προαναφερόμενων, αλλά τους «ξεσκόνισε» κανονικά ψάχνοντας τις τσάντες, τις τσέπες κ.λ.π.

 

Μέχρι χτες το απόγευμα δεν υπήρξε θετική εξέλιξη στην αναζήτηση του δράστη, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Επειδή είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο την ώρα της κλοπής και τα ονόματά τους είναι γνωστά, η αστυνομία είναι αισιόδοξη ότι ο δράστης θα βρεθεί.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: