Στο συμβούλιο της Επικρατείας για την Αχλάδα

By on 16/05/2012
ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΧΛΑΔΑΣΝέα μετωπική σύγκρουση Περιφέρειας-Παπακωνσταντίνου

 

Προσφυγή κατά της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το λιγνιτωρυχείο της Αχλάδας καταθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμαχώντας με τους κατοίκους της Φλώρινας, προκειμένου να αποφευχθεί νέα περιβαλλοντική καταστροφή και ζητά να γίνει πρώτα η μετεγκατάσταση των οικισμών.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Με επείγουσα επιστολή της προς νομική εταιρεία των Αθηνών ανέθεσε την προσβολή της απόφασης του Υπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο ΣΤΕ, με βάση σχετική απόφαση που έλαβε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας στη συνεδρίασή της στις 9 Μαΐου.

 

Συγκεκριμένα, η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας λαμβάνοντας υπόψη σχετικό έγγραφο του γραφείου του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή αποφάσισε ομόφωνα την προσβολή της υπ’ αριθμ. πρωτ. 144288/933/23.03.2012 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της εκμετάλλευσης λιγνίτη εντός του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας της τοπικής κοινότητας Αχλάδας του δήμου Φλώρινας.

 

Να ασκήσει δηλαδή αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτέλεσης ενώπιον του ΣτΕ κατά της προαναφερόμενης απόφασης του ΥΠΕΚΑ, καθώς και την παροχή πληρεξουσιότητας να παρασταθεί ενώπιον του ΣτΕ και να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε όποια δικάσιμο ορισθεί για τη συζήτηση των ανωτέρω αιτήσεων ακυρώσεως και σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση της απόφασης αυτής.

 

Καθώς, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας γνωμοδότησε με τις υπ’ αριθμ. 25/31.10.2011 και 2/09.02.2012 αποφάσεις του αρνητικά επί της οικείας Μ.Π.Ε. του υπόψη έργου. Οι ως άνω αρνητικές γνωμοδοτήσεις τεκμηριώνονται προεχόντως σε ζητήματα προστασίας του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής εγκατάστασης του έργου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: