Ημερίδα για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας

By on 15/05/2012

 

KTHNOΤΡΟΦΙΑΗμερίδα ενημέρωσης με θέμα «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις» διοργανώθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας.

 

Η ημερίδα είχε ως κεντρικό στόχο την εφαρμογή του νόμου υπ’ αριθ. 4056, καθώς θα πρέπει όλες οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στη Δυτική Μακεδονία να αποκτήσουν την άκρως απαραίτητη νόμιμη άδεια, με δεδομένο πως, όπως είναι γνωστό, δεν είναι λίγες εκείνες που σήμερα στερούνται νομιμότητας.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

 

Ουσιαστικά, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές,  με εγκύκλιό του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρινίζει τις λεπτομέρειες του νόμου 4056/2012 που αφορά την κτηνοτροφία και χωρίζει τις κτηνοτροφικές μονάδες σε τρεις τύπους: Πρόχειρα καταλύματα ζώων (μαντριά), β) κατασκευές έως 300 τ.μ. και κατασκευές με σκελετό θερμοκηπίου και γ) εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας. Η προθεσμία, μέχρι στιγμής, για τη νομιμοποίηση των σταύλων παραμένει η 30ή Ιουνίου του 2012 και προσωρινή «άδεια» αποτελεί ακόμα και η βεβαίωση της κατάθεσης αίτησης αδειοδότησης από τον κτηνοτρόφο.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: