Αναγκαία η διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία των Πρεσπών

By on 10/05/2012
ΠΡΕΣΠΕΣΣτην αναγκαιότητα συνεργασίας για τη διερεύνηση της ποιότητας των νερών και τη λήψη κοινών μέτρων, συμφώνησαν επιστήμονες από τις τρεις χώρες που μοιράζονται τη λεκάνη των Πρεσπών, οι οποίοι συμμετείχαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, στο πλαίσια του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία «Ψάρια, Αλιεία και Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών».

 

Πηγή:ota.gr

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση για τη σπάνια ιχθυοπανίδα, ενθαρρρύνοντας τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία της.

 

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα συμφώνησαν και στην αναγκαιότητα δημιουργίας κοινού συστήματος λήψης αποφάσεων για τη διάρκεια απαγόρευσης του ψαρέματος κατά την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών, την άνοιξη. Για τους επιστήμονες, είναι αναγκαίο αυτή η περίοδος να είναι ενιαία και οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει κοινών προϋποθέσεων που θα θέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και συγκεκριμένα, οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί, οι αρμόδιες αρχές για την αλιεία, οι αρχές των προστατευόμενων περιοχών και η επιστημονική κοινότητα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: