Φτηνό ρεύμα για μεγαλύτερο εύρος κατανάλωσης με νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο

By on 04/05/2012
ΔΕΗΤην περαιτέρω διεύρυνση του οφέλους που θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Έχει ζητηθεί μάλιστα η απαραίτητη γνωμοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι θετική, καθώς ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιείται η αλλαγή επί τα βελτίω, είναι η οικονομική κρίση και η ενεργειακή –μεταξύ άλλων – φτώχεια.

Πηγή:energypress.gr

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή που θα γίνει δεν θα αφορά το πλήθος και τα κριτήρια των δικαιούχων αλλά το ύψος της κατανάλωσης που θα καλύπτεται από το φθηνό κοινωνικό τιμολόγιο. Συγκεκριμένα, στο υφιστάμενο καθεστώς, ανάλογα με την κοινωνική κατηγορία στην οποία ανήκουν (χαμηλοεισοδηματίες, άνεργοι, τρίτεκνοι, ανάπηροι κ.λπ.) μπορούσαν να ενταχθούν στο ΚΟΤ και καταναλωτές μέχρι 1400 και 1600 Κιλοβατώρες το τετράμηνο.

 

Ωστόσο είχαν μειωμένο τιμολόγιο όχι για το σύνολο της κατανάλωσης, αλλά για τις πρώτες 800 Κιλοβατώρες και για την υπόλοιπη κατανάλωση «έπεφταν» στο κανονικό τιμολόγιο. Τώρα, εξετάζεται να θεσπιστεί το μειωμένο τιμολόγιο για το σύνολο της κατανάλωσης αντίστοιχα των 1400 ή 1600 Κιλοβατωρών.

 

Με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, η επιβάρυνση των εταιρειών προμήθειας (της ΔΕΗ κατά αποκλειστικότητα σχεδόν, αλλά και όποιου άλλου εναλλακτικού παρόχου θελήσει να προσφέρει το τιμολόγιο αυτό) στο σύνολο του έτους από τη νέα ρύθμιση θα φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα ενταχθεί προφανώς στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει θεσπιστεί η ετήσια επανεξέταση των επιπτώσεων των ευνοϊκών ρυθμίσεων στο κόστος παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: