Αυτές είναι οι αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν μέχρι τον Ιούνιο

By on 04/05/2012
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟΕννέα φάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, στις οποίες περιλαμβάνονται αξιοποίηση κτιρίων, διάθεση μετοχών και παραχώρηση οδών, λιμανιών και μαρινών.

 

Πηγή:iefimerida.gr

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο, θα αξιοποιηθούν 28 κτίρια, θα διατεθούν το 35% των ΕΛΠΕ, το 29% του ΟΠΑΠ και το 74% της ΕΥΑΘ, θα  πωληθεί η ΛΑΡΚΟ, θα παραχωρηθεί η Εγνατία Οδός, λιμάνια και μαρινές, καθώς επίσης θα πωληθεί το 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και το 90% των μετοχών των ΕΛΤΑ.

 

Σύμφωνα, επίσης, με την έκθεση του Ταμείου, πρέπει να ολοκληρωθεί και η πρόσληψη συμβούλων για έξι από τα έργα του 2012 και του 2013.

 

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε, με σύμβαση ενός έτους, την εταιρία Hill+Knowlton Strategies, ως εκπρόσωπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, καθώς και την MRB, με στόχο τη διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: