Δήμος Βοΐου: Ικανοποίηση από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου- Συνεχίζουμε τον αγώνα

By on 05/04/2012
ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥΤην ικανοποίηση της δημοτικής αρχής προκάλεσε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την ίδρυση κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή.

 

Η πάγια, τεκμηριωμένη και από εξ αρχής διατυπωμένη θέση του Δήμου Βοΐου, έγινε αποδεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δικαιώνοντας έτσι των αγώνα της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για περισσότερες από τρεις(3) εβδομάδες.

 

Το Βόιο, που ξαφνικά θυμήθηκαν οι εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας και όχι μόνο, έγινε το επίκεντρο ενδιαφέροντος όλης της χώρας ως η πρώτη περιοχή που θα υποδεχθεί παράνομους μετανάστες. Καθοδηγούμενα κέντρα από τους εμπνευστές αυτής της ιστορίας, τοπικοί «παραγοντίσκοι» και κομιστές πολιτικών παιχνιδιών, προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να πλήξουν τη συνοχή της κοινωνίας, κάνοντας μάλιστα αναφορές σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, «ο αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι εντελώς διαφορετικός για την περιοχή μας», αποκλείοντας για πολλοστή φορά κάθε συζήτηση αντισταθμιστικών οφελών.

 

Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Βοΐου και των κατοίκων του, ενώ διαμήνυσε πως αυτό που έχει διακηρυχτεί από την πρώτη στιγμή περί άρνησης δημιουργίας κέντρων φύλαξης μεταναστών στο Βόιο συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για δημοτική αρχή, συντονιστική επιτροπή και κατοίκους, οι οποίοι δε σταματάνε τον ενωτικό αγώνα μέχρι να διαγραφεί η περιοχή από το σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: