Φάρσα για βόμβα στα δικαστικό μέγαρο Κοζάνης

By on 04/04/2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣΈνα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, το οποίο τελικώς αποδείχτηκε φάρσα, αναστάτωσε για άλλη μια φορά δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες που βρέθηκαν για υποθέσεις τους στα δικαστήρια, ενώ διακόπηκαν δίκες για να συνεχιστούν αργότερα.

Πηγή: Πτολεμαίος


Το τηλεφώνημα έγινε στις 10.30 το πρωί, στο μονομελές πρωτοδικείο. Ο υπάλληλος που απάντησε στο ακουστικό άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής μία ανδρική φωνή, που κατά την εκτίμησή του πρέπει να ανήκει σε άνδρα ηλικίας 45-50 ετών. Ο άγνωστος άνδρας είπε: «Προειδοποίηση. Έχει μπει βόμβα κάτω στα δικαστήρια, σε αμάξι δικαστικού υπαλλήλου. Θα εκραγεί σε…». Ο υπάλληλος όπως δήλωσε, «του κόπηκαν τα πόδια και τρόμαξε», ενώ ομολόγησε ότι ενώ ο άγνωστος του είπε σε πόση ώρα θα έσκαζε η βόμβα, δεν το άκουσε, αλλά υποθέτει ότι «πρέπει να έδωσε προθεσμία μιας ώρας».

Ο πανικόβλητος υπάλληλος ενημέρωσε τον προϊστάμενό του, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία. Έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μαζί με ειδικό αστυνομικό σκύλο. Απέκλεισαν τη γύρω περιοχή και την οδό Δημοκρατίας που περνά μπροστά από το δικαστικό μέγαρο και στη συνέχεια ερεύνησαν εξονυχιστικά ολόκληρο το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να βρουν τίποτα. Στις 11.45 έδωσαν το πράσινο φως για να μπουν οι υπάλληλοι στο δικαστικό μέγαρο και ξανάρχισαν οι δίκες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα διεξάγονταν δίκες στο εφετείο και στο πλημμελειοδικείο, καθώς και υποθέσεις για χρέη στο δημόσιο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: