Αμύνταιο: Άμεση μετεγκατάσταση των Αναργύρων

By on 04/04/2012
ΡΥΠΑΝΣΗΤην επίσπευση των διαδικασιών μετεγκατάστασης του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, βάση και απόφασης της λαικής συνέλευσης των κατοίκων της περιοχής, αποφάσισε  κατά τη συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Αναργύρων τόσο με την υγείας τους, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχαν 17 θανάτους από καρκίνο στην περιοχή όσο και με τις ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στα σπίτια τους.

Πηγή:ΕΡΑ

 

Από την πλευρά τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Φλώρινας αλλά και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ο Ανιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Δημήτρης Ηλιάδης, αλλά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, επεσήμαναν τη στήριξη τους στο αίτημα των κατοίκων των Αναργύρων υπογραμμίζοντας  την αναγκαιότητα άμεσης μετεγκατάστασης του οικισμού που θα είναι και πρόθεση του περιφερειακού συμβουλίου και των φορέων με την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση του αιτήματος των κατοίκων. Ο νέος οικισμός θα χωροθετηθεί πλησίον του οικισμού Ολυμπιάδος του Δήμου Εορδαίας ενώ αναμμένεται και η υποβολή του αιτήματος επίσημα και από το Δήμο Αμυνταίου.

 

Για το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού, όπως ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αναργύρων κ. Γιώργος Τσισμαλίδης χθες το μεσημέρι θα πραγματοποιούνταν συνάντηση  με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωκείμ Ιωσηφίδη για την λήψη απόφασης και από το Δήμο έτσι ώστε να προχωρήσει και το αίτημα επίσημα και από το Δήμο στην περιφέρεια.

 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης από την πλευρά του σε πρόσφατη συνέντευξή του  για το θέμα αυτό είχε επισημάνει την πρόθεση του δήμου να συμβάλλει στην επίσπευση των διαδικασίων  μετεγκατάστασης του οικισμού σημειώνοντας ότι “μέλημα του Δήμου είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων που πλήττονται από την δραστηριότητα της ΔΕΗ και ειδικά σε περιοχές όπως οι Ανάργυροι που η λειτουργία του ορυχείου και η εξόρυξη λιγνίτη έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και στη στατικότητα των σπιτιών τους” .

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: