Τροπολογία στη Βουλή για τα κέντρα κράτησης μεταναστών φέρνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

By on 01/04/2012
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΜε νομοθετική ρύθμιση πρόκειται να ρυθμίσει το θέμα των κέντρων κράτησης ανά περιφέρεια η κυβέρνηση.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ.Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου με παρέμβασή του στο Mega Channel ότι τη Δευτέρα θα φέρει τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά ηπειρωτική περιφέρεια.

 

Πηγή:tvxs.gr

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι το θέμα των μεταναστών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικά οφέλη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς άδεια, αλλά και των χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

 

Στο μεταξύ, τις 2.000 αγγίζουν οι προσαγωγές στο πλαίσιο των επιχειρήσεων-σκούπα για την εγκληματικότητα και την παρουσία μεταναστών χωρίς έγγραφα στο κέντρο της Αθήνας.
Συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα, από τα οποία τα 186 για διάφορα αδικήματα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κτλ) και 234 άτομα για διοικητική απέλαση, εφόσον δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

 

Επιπλέον, συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων.

 

Koινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της Υγείας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: