Ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου για το θέμα των κέντρων παραμονής μεταναστών

By on 30/03/2012
ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥΓια έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακό πανικό κάνει λόγο, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βοϊου, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λίστα στρατοπέδων όπου θα δημιουργηθούν κέντρα παραμονής μεταναστών.

 

Τα δημοσιεύματα αυτά συμπεριλαμβάνουν το στρατόπεδο της Εράτυρας που βρίσκεται επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

 

Πηγή: Express.gr

 

Σύμφωνα με τον δήμο, το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στην αυτοδιοίκηση από τον Μάιο του 2006 και έχει χρησιμοποιηθεί για άλλες δράσεις. Παράλληλα σημειώνεται ότι η κεντρική εξουσία δεν προχώρησε σε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες ενώ «με ανακοινώσεις Υπουργείων και διαρροές στον τύπο δημιουργεί αναταραχή στην τοπική κοινωνία μιλώντας παράλληλα για ανάπτυξη».

 

Όλα τα παραπάνω, όπως τονίζει η ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου, τον υποχρεώνουν να συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει η τοπική κοινωνία της Νεάπολης και όλοι οι πολίτες του Βοΐου.

 

Εξάλλου, ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι οι κάτοικοι θα αντιδράσουν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποτρέψουν τη δημιουργία τέτοιων κέντρων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: