Κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Πτολεμαϊδας από μαθητές της ΕΠΑ.Σ.

By on 27/03/2012
OAEΔ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣτην κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Πτολεμαϊδας, προχώρησαν οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ μετά από την ανάλογη απόφαση της γενικής συνέλευσής τους.

 

Οι λόγοι που οδήγησαν τους μαθητές στην κατάληψη της Σχολής τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του 7 μελους Βασίλη Λαζαρίδη είναι: η υποβάθμιση των σχολών ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των πτυχίων, η μείωση……

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

…..των επιδομάτων από 12 € σε 6 € πρακτικής άσκησης, σίτισης και στέγασης, η κατάργηση της πρακτικής άσκησης των μαθητών στην ΔΕΗ, όπως τα προηγούμενα χρόνια και η μείωση κονδυλίων αγοράς υλικών εργαστηρίων.

 

«Ως μαθητευόμενοι δεν βγάζουμε λιγότερη δουλειά από τους κανονικά εργαζόμενους» τόνισε ο μαθητής διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα που κόβονται είναι κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουν καμία σχέση με την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

Από την πλευρά της το μέλος του 7μελούς Σοφία Κουρπουανίδου υπογράμμισε ότι οι καταλήψεις στις σχολές του ΟΑΕΔ γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η ανταπόκριση στα κοινά αιτήματα, από τους ιθύνοντες.

 

Στο μεταξύ η κατάληψη του ΟΑΕΔ Πτολεμαϊδας, από τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ συνεχίστηκε και σήμερα για 4η μέρα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: