Επίσκεψη Μαγκριώτη στη Φλώρινα: Η Εγνατία και οι κάθετοι άξονες θα συντελέσουν στη γεωστρατηγική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

By on 23/03/2012
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣΣτη σημαντικότητα κατασκευής του κάθετου άξονα Φλώρινα- Νίκη που θα συντελέσει στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο χώρο εργασιών του οδικού άξονα που θα συνδέσει τη Φλώρινα με τα σύνορα της χώρας μας με τη ΠΓΔΜ αλλά και με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έργο που θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες από σήμερα που ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του άξονα αυτού.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης «ο οδικός άξονας Φλώρινα – Νίκη είναι ένα έργο γεωστρατηγικής σημασίας και αναπτυξιακής προοπτικής τόσο για τη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία όσο και για όλη την Ελλάδα. Δεν είχε διασφαλισμένη χρηματοδότηση το έργο αλλά με παρεμβάσεις μας το εντάξαμε στο κοινοτικό κεντρικό πρόγραμμα του Υπουργείο με 80 εκατ. Ευρώ για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του. Είμαι σήμερα εδώ για να τονίσω και να αναδείξω τη σημαντικότητα του έργου αυτού και για να τονίσω τη παρουσία της Εγνατίας και το διαχρονικό της ρόλο καθώς ήταν μια διαχρονική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που αναβάθμισε οικονομικά, αναπτυξιακά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά αλλά και γεωστρατηγικά τη Βόρεια Ελλάδα».

 

Όσον αφορά για την πρόσληψη προσωπικού από την περιοχή που έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Αντωνιάδης ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι  θα εργαστούν 200 άτομα για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου που σαφέστατα όπου δεν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό θα αξιοποιηθούν εργαζόμενοι από την Φλώρινα που πλήττεται από την ανεργία. Όσον αφορά στο κομμάτι του άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα υπογράμμισε ότι υπήρξε ναι μεν μια αρνητική θέση από τους εκπροσώπους των Βρυξελλών αλλά τελικά εντάχθηκε στο διευρωπαϊκό δίκτυο και όπως είπε «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημοπράτηση και αυτού του έργου που πραγματικά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας».

 

Τέλος ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στην επιτυχία του Υπουργείου να δημοπρατηθεί με 4 εκατ. Ευρώ και το κομμάτι του κάθετου άξονα Ιωαννίνων που θα ενώσει την Εγνατία με τη Κακκαβιά υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα και αυτού του έργου για την περιοχή των Ιωαννίνων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: