Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών στη Νεάπολη

By on 23/03/2012
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣΗ Ελλάδα δέχεται σχεδόν το 90% του συνόλου της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

 

Δέχεται κάθε χρόνο περίπου 130.000 παράνομους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι, γεωγραφικά και φυσικά στη χώρα, και η επιστροφή στις πατρίδες τους αποτελεί πλέον μονόδρομο.

 

Πηγή:ota.gr

 

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών, στην Κοζάνη, ύστερα από συνάντηση, που είχε με τοπικούς άρχοντες της βορειοελλαδίτικης πόλης. Ο υπουργός χαρακτήρισε το μεταναστευτικό «μείζον εθνικό ζήτημα και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό».

 

Όπως τόνισε, το κόστος παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα είναι δυσβάστακτο, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ελληνική κοινωνία. Επιβαρύνει υπέρμετρα το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τις δομές της δημόσιας υγείας, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως και την εθνική ασφάλεια της χώρας. «Είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε πως γι αυτό «οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους».

 

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι το κέντρο φιλοξενίας στην Κοζάνη, που αναμένεται να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα, είναι ένα αυτά, που προετοιμάζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (ένα σε κάθε περιφέρεια) και θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στη χώρα τους.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής και η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

 

Για θεσμικό ατόπημα έκανε λόγο ο κ. Δακής καθώς, όπως είπε, δεν ενημερώθηκαν για το θέμα ούτε η Περιφέρεια ούτε οι τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο, οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί ενώ εκδόθηκε και πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει την δημιουργία κέντρων πρώτης υποδοχής και εγκαταστάσεων κράτησης παράνομα διερχόμενων στη χώρα αλλοδαπών. είπε από την πλευρά της η κ. Ορφανίδου που τόνισε ότι στη σημερινή συνάντηση απλώς ανακοινώθηκαν οι προειλημμένες αποφάσεις.

 

τόνισε ο κ. Δακής και πρόσθεσε: .

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: