Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για τις χειρόγραφες συνταγογραφήσεις

By on 14/03/2012

 

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΗ κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας με κύριο εμπνευστή της τον υπουργό κ. Λοβέρδο ξαναχτύπησε και πάλι αιφνιδιαστικά με την υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ/148 Υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 545/1-3-2012), με την οποία χρεώνει για κάθε χειρόγραφη συνταγή από της Μαρτίου 2012, 1€, που θα παρακρατείται από τον μισθό του γιατρού του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα αναδρομικά άσχετα αν γίναμε γνώστες της υπουργικής απόφασης μόλις στις 9/3/12.

 

 

Σε ένα ΙΚΑ, Νοσοκομείο, ΚΥ (δομές ΕΟΠΥΥ) όπου δεν υπάρχει internet, όπου το υπάρχον σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μπορεί να «υποδεχτεί» πανελληνίως μόνο το 1/5 του καθημερινού όγκου συνταγογραφίας (καθόσον, ιδίως στο ΙΚΑ το υπόλοιπο 4/5 εξακολουθεί να διεκπεραιώνεται χειρόγραφα), όπου πολλοί γιατροί δεν κατέχουν καν υπολογιστή, όπου δεν υπάρχει καν εγκύκλιος για το πώς και πότε θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σε τέτοιες δομές, κατέφθασε την Παρασκευή το μεσημέρι ένα φύλλο της «εφημερίδας της κυβερνήσεως». Περιέχει νόμο με τον οποίο υποχρεούνται οι γιατροί και μάλιστα αναδρομικά να αποδίδουν 1 ευρώ! για κάθε χειρόγραφη συνταγή που εκδίδουν. Νομοθετούν νόμους εξορισμού ανεφάρμοστους (εκτός αν δεχτούμε ότι ο στόχος του νομοθέτη είναι το 1 ευρώ του γιατρού).

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης σας προτρέπει να σταματήσετε να συνταγογραφείτε χειρόγραφα από σήμερα 12/3/12 και να συνταγογραφείτε αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους ασθενείς σας ότι η δυσλειτουργία του συστήματος οφείλεται σε πολιτικές μεθοδεύσεις και μόνο.

 

Κανένας συνάδελφος δεν θα χρεωθεί χρεωκοπημένες πολιτικές και ακατανόητες αν όχι ύποπτες πολιτικές πρακτικές.

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Βασίλειος Βασιλακόπουλος            Αγάπιος Γαβριηλίδης»

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: