Γρεβενά:Από τους πιο ασφαλείς οδικά νομούς της χώρας

By on 07/03/2012
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΜπορεί η Δυτική Μακεδονία να κατέχει πολλές αρνητικές πρωτιές σε επίπεδο χώρας, ωστόσο σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια, έχει την δυνατότητα να καμαρώνει ότι βρίσκεται μεταξύ των τριών πιο ασφαλών Περιφερειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στη Δυτική Μακεδονία μέσα στο 2011 σημειώθηκαν συνολικά 229 τροχαία ατυχήματα, αριθμός που την κατατάσσει στην 4η θέση των Περιφερειών με τα λιγότερα ατυχήματα, πίσω από Ήπειρο(153), Ιόνιους Νήσους (200) και Βορείου Αιγαίου (131).

 

Πηγή:Πρωϊνή Γρεβενών

 

Μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα εάν αναφερθούμε στις ανθρώπινες ζωές που θυσιάστηκαν στο ¨βωμό της ασφάλτου¨, αφού η Δυτική Μακεδονία ανεβαίνει άλλη μία θέση 42 νεκρούς και υπολείπεται των Ιονίων Νήσων (23) και του Βορείου Αιγαίου (16).

 

Σε επίπεδο Νομού Γρεβενών, τα στατιστικά στοιχεία είναι ακόμη πιο αισιόδοξα αφού ο Νομός μας είναι ο πιο ασφαλής από τους ηπειρωτικούς Νομούς της χώρας ενώ υπολείπεται μόνο από τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Ειδικότερα, μέσα στο 2011, στους δρόμους του Νομού μας σημειώθηκαν συνολικά 27 τροχαία ατυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.
Πάντως, με βάσει πάντα της Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οδική ασφάλεια παραμένει ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας, αφού για μία ακόμη χρονιά θρηνήσαμε στην άσφαλτο συνολικά 1087 ανθρώπινες ζωές, ενώ καταγράφηκαν 13.688 τροχαία ατυχήματα.

 

Την θλιβερή πρωτιά την κρατάει γερά (και λόγω πληθυσμού) η Περιφέρεια Αττικής με 257 νεκρούς σε 6671 τροχαία ατυχήματα και έπεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 158 θύματα σε 2530 τροχαία.

 

Το ευχάριστο είναι ότι χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των θυμάτων της ασφάλτου μειώνεται, όμως η χώρα μας πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη, αν θέλει να φύγει από τις τελευταίες θέσεις  μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: